Анализи Новини

Британски вестник: София е красива и подценена

   
Британски вестник: София е красива и подценена

"Тази столица е толкова подценена, но красива и е една от най-добрите за разходки в Европа". С това заглавие британският Daily Express хвали в неделния си брой София. Като друго предимство изтъква колко е достъпна и евтина. 

"София в Западна България е разположена на река Искър и в полите на Витоша. Това е четвъртият най-голям град в Европа. 

"Спокойната" столица често е пренебрегвана от туристите, които предпочитат ски курортите и плажовете, но си заслужава да бъде посетена. София е похвалена за проходимостта й, което е от решаващо значение за туристите, които се опитват да изследват различни райони.  Блогът за най-евтини дестинации "The Cheapest Destinations Blog" пише за столицата: "София е добър град (да поскитате), защото е много "пешеходен". 

"Районът, където са повечето атракции, е сравнително компактен и оттам има достъп до интересни квартали". София е осеяна с църкви със златни куполи, османски джамии и паметници от съветската епоха. Сред най-популярните й забележителности са храм-паметникът "Александър Невски", Софийската градска градина, античният комплекс "Сердика" и църквата "Света София". Също така сред задължителните туристически места са "Червеният апартамент" (запазен апартамент от комунистическата епоха и частен музей), Националният дворец на културата, Боянската църква и Археологическият музей. Блогът хвали зелените площи на София, градския транспорт и цените на неща като кафе, таксита и храната. София е третата най-евтина европейска столица за посещение, според проучване на Slot.Day, което анализира качеството на нощния живот в градовете и цената на настаняването. Цената за настаняване е около 41,90 евро или 36 паунда на човек на вечер. Освен това има 112 места с четири и пет звезди за нощен живот. В София ще намерите няколко типа за отсядане, включително хотели, Airbnbs, хостели и ваканционни имоти под наем. А тези, които искат да го посетят, могат да летят директно от Лондон и Бирмингам.