Новини Хотели

Инвестират 30 млн. лв. в нов спа хотел във Вършец

   
Инвестират 30 млн. лв. в нов спа хотел във Вършец

Инвеститор е закупил 20 декара земя във Вършец и в момента проектира строителството на голям спа хотел в града за около 30 млн. лева, съобщи БТА по информация от кмета на града Иван Лазаров. Името на инвеститора на този етап остава неуточнено. Планира се хотелският комплекс да има 180 стаи, вътрешен и външен басейн с минерална вода, водни атракции, голяма конферентна зала с около 500 места, два ресторанта, пиано бар и др.

Разгънатата му застроена площ ще е около 27 хил. квадратни метра. Очаква се в новия комплекс да бъдат разкрити най-малко 150 нови работни места, заяви Лазаров. Бъдещият спа хотел ще се намира в близост до новата спортна зала във Вършец и до брега на река Ботуня. Той ще бъде захранен с минерална вода, като процедурата за довеждане на водата до мястото вече е преминала.

Изготвени са и Подробни устройствени планове за него и в момента тече проектиране на сградите. Очаква се същинското строителство да започне в края на годината. Лазаров посочва пред БТА, че местната власт във Вършец е положила много усилия, за да убеди инвеститорите да вложат парите си в града. Според него Вършец е предпочетен заради красивата си и чиста природа, отличните качества на минералната вода в града и доброто отношение на местната власт към инвеститорите.