Новини Събития

Ко Самуи в Тайланд предлага храмове и красива природа

   
Ко Самуи в Тайланд предлага храмове и красива природа
Камъните на плажа Ламай са голяма атракция
  Мирослав Иванов, Ко Самуи

Посещаваме днес известните скали Grandfather and Grandmother Rocks (Hin Yai/Hin Ta) на остров Ко Самуи. Те са разположени на плажа Ламай. Често фотографираните и коментирани скални образувания удивително приличат на мъжки и женски полови органи, което ги прави задължителна атракция за много туристи. Освен това скалите са разположени на прекрасен кокетен малък плаж и създават приказни снимки.

След това се отправихме на "по-хладно" - на тези 26 градуса, в планината. Иначе е 30, но се усеща като 40 градуса. Разгледахме водопадите, които са една от големите природни забележителности на Ко Самуи.
Задължителна спирка е и храмът Wat Khunaram, домът на мумифицирания монах от Ко Самуи. Там ще видите истинска мумия. Това е необичайна гледка, но предлага уникална представа за будистката и тайландска култура. Монахът Луонг Пордаенг е починал през 1973 г. в седнало медитативно положение и оттогава тялото му е изложено в изправена стъклена витрина в храма. Забележително е, че дори след няколко десетилетия, тялото на монаха показва малко признаци на гниене. За някои посетители виждането на мъртвец може да бъде шокираща гледка, но за тайландците това е нещо, върху което да разсъждават и почитат. Далеч от това да се страхуват от смъртта, повечето тайландски будисти силно приемат края на живота като естествен ред на нещата и гледат на смъртта като на възможност да се преродят на по-добро място. Има и други монаси - мумии на Ко Самуи, и в цял Тайланд, но Луонг Пордаенг е сред най-почитаните.
Не е за изпускане и храмът на Големия Буда (Wat Phra Yai). Това е най-известната забележителност на Ко Самуи, която е разположена на малък остров. Златният Буда е висок 12 метра, поставен на върха на 73 стъпала. Можете да стигнете, като се изкачите, за да отдадете уважение и да видите и заснемете невероятната гледка!
Мирослав Иванов, Ко Самуи 
 

Камъните на плажа Ламай са голяма атракция


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати