Новини Събития

София е търсена дестинация на испанския пазар

   
София е търсена дестинация на испанския пазар
София се представя модерно на FITUR в Мадрид
  ОП Туризъм

София е много търсена дестинация на испанския пазар. Това обяви за TravelNews Людмил Пелов, директор на общинското предприятие "Туризъм" към Столична община. Дружеството участва с деск в рамките на националния щанд на България на международното изложение FITUR 2024 в Мадрид, който се организира от Министерството на туризма. Събитието се провежда от 24 до 28 януари 2024 г. "София се търси от испанците за уикенд пътувания и за обиколни турове", каза Пелов. Столицата ни е нова и непозната дестинация и привлича вниманието им. Софийското предприятие се представя модерно като не раздава брошури, а показва QR-код, от който да се свалят рекламни материали на испански език. По този начин искаме да пазим природата, подчерта Людмил Пелов.
София има енергичен нощен живот и хората могат да се насочат към многобройните барове и клубове в града, писа наскоро испанският вестник El Periodico. Освен това питиетата са евтини в сравнение с други европейски градове, допълва изданието.

Икономичен подслон

София предлага широка гама от варианти за настаняване. В града има хостели и хотели, които предлагат подслон на достъпни цени, отбелязва испанският вестник. Тъй като София е сравнително малък град, много места за настаняване се намират на кратко разстояние от местата за празнуване и задължителните за посещение забележителности.

Потапяне в българската култура

София дава възможност за запознаване с българската култура чрез музеите, историческите църкви и местните си пазари, които разкриват автентичността на града, пише El Periodico. Българската столица носи уникално, автентично и най-вече разумно откъм цени преживяване.

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати