Анализи

Daily Express за София: красива, евтина, но подценена

   
Daily Express за София: красива, евтина, но подценена

София е третата най-евтина столица в Европа. Това е един от най-приятните за разходки европейски градове, а е толкова подценяван, твърди в неделния си брой британското издание Daily Express. Статията съдържа подробно описание на София и на туристическите й атракции.

„София в Западна България е разположена на река Искър и в полите на планината Витоша. Тя е четвъртият по големина град в Европа, но е често пренебрегвана от туристите, които предпочитат ски курортите и плажовете, а си заслужава човек да я посети“, твърди авторката Грейс Пирси.

Сред предимствата на столицата ни е нейната пешеходна достъпност, която я прави приятна за разходки. "Районът, в който се намират повечето забележителности, е сравнително компактен, а след това от него се разклоняват интересни квартали", се казва в публикацията. Сред най-популярните забележителности на София са катедралата "Александър Невски", Софийската градска градина, древният комплекс "Сердика" и църквата "Света София", твърди авторката. Според нея не са за изпускане и Червеният апартамент, Археологическият музей, НДК и Боянската църква.

Евтините нощувки са сред основните предимства на столицата ни като туристическа дестинация, става ясно от статията на Daily Express. Цената на нощувката е около 41,90 евро (36 паунда) на човек на вечер. Освен това, в града има 112 места, оценени с четири и пет звезди за нощен живот, пише Грейс Пирси. В София има различни места за настаняване, включително хотели, Airbnb, хостели и ваканционни жилища. А желаещите да я посетят могат да летят директно от Лондон и Бирмингам, завършва статията, посветена на София.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати