Новини Събития

Цветелина Бориславова лансира нова идея за развитие на Бранд България

   
Цветелина Бориславова лансира нова идея за развитие на Бранд България

Съвсем нова идея за една от насоките на развитие и свързване на страната ни с Бранд България предложи Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка и един от учредителите на Общество „Културно наследство“. Тази нейна идея е свързана с уникалните водни богатства на българската земя.

Винаги съм се стремила туризмът да бъде една от визитните картички на страната ни, защото имаме всичко - от безценна природа до уникални исторически забележителности, припомни Бориславова. Тя посочи постиженията на ценния Бранд Родопи, който е едно от лицата на България, благодарение на мистичната, изпълнена с минало настояще и бъдеще планина. Това е планина-кръстопът, която свързва страната ни с Гърция. Тя дава не само коридор за търговия и обмен на стоки, но и за обмен на култура, подчерта Цветелина Бориславова.

С оглед успехите на Родопите тя постави акцент върху постигнатото от курорта Пампорово, който непрекъснато се развива, превръща се в една перлите на зимния ни туризъм и непрекъснато привлича чуждестранни посетители. Пампорово е домакин на световни форуми, посветени на зимните спортове, но също и на конферентни събития, в които среща си дават учени и изследователи от цялата планета.

Много възможности са налице за развитие на Бранд България - забравени митове, представени чрез модерния разказ, изваждане на дневен ред на усещанията на съвременния турист чрез уникалните природни забележителности и храната.

Но това, върху което за първи път специално акцентира Бориславова е използването на безкрайните водни богатства на България. Водата - питейна, лековита, минерална, водата като източник на зелена енергия – това определено е бъдеще, което България заслужава. Страната ни цялата лежи върху различни по съдържание и качество води, което е благоприятно не само за туризма, но също и за опазване на околната среда. Водата е източник на зеленото водородно гориво.

Да свържем Бранд България и с уникалното многообразие и възможности на водите ни, призова Цветелина Бориславова.