Новини Транспорт

Някогашен шеф оглавява отново летище Пловдив

   
Някогашен шеф оглавява отново летище Пловдив

Председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов е назначен за изпълнителен директор, след като е спечелил конкурс за поста в Министерството на транспорта и съобщенията. На досегашната му позиция застава финансистът Тодор Шопов. Досегашният директор на аеропорта Красимир Пешев става член на Съвета с решение на транспортния министър. Официално новият изпълнителен директор е вписан в търговския регистър, съобщиха от аерогарата.

Дойчин Ангелов работи на летище Пловдив от 1994 до 2013 г. 14 години е ръководител смяна в координационния център, на който става и началник. От октомври 2009 до септември 2013 г. е изпълнителен директор. По негова идея е създаден "Фонд за развитие на летище Пловдив – Южната врата на България".

"Амбицията ни е да увеличаваме броя на полетите и да развиваме летище Пловдив", заяви новият изпълнителен директор. Той благодари за работата на предшественика си Красимир Пешев и отчете като положителен факта, че досегашното ръководство продължава да работи в същия състав. "Това е гаранция, че по основните приоритети за развитие на летището ще продължи същата политика", каза още Ангелов.