Анализи

Lonely Planet: През 2024 г. задължително посетете България

   
Lonely Planet: През 2024 г. задължително посетете България

Едно от най-престижните издателства за пътеводители в света – Lonely Planet, издаде книжка с 10-те най-добри дестинации в съотношение цена-качество за 2024 година.

Авторите предлагат на вниманието на аудиторията си 10 дестинации, които си заслужава да бъдат посетени от туристите през новата година, без това да се отрази прекалено солено на бюджета им.

Сред предложенията са Средният запад в САЩ, Полша, Никарагуа, регионът на Нормандия във Франция, Египет, гръцкият остров Икария, Алжир, Нова Зеландия и... България.

Наричат го Дунавски лимес, под което се разбира границата на Римската империя по река Дунав с прилежащата фортификационна система, която е съставлявала външния отбранителен пръстен на империята. Днес той обхваща държавите България, Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия и Румъния. Към днешна дата областта, която е кандидат за Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, е отрупана с безброй градове, но българските са повече от впечатляващи, особено градчета като Видин и Силистра, отбелязват от Lonely Planet.

От австралийското издателство препоръчват на туристите да се насладят и на пътуването с нощен влак из Стария континент, което влиза под №10 като „дестинация“.