Турагенции

Екватор дава старт на програмите до Прага

   
Екватор дава старт на програмите до Прага

Прага - градът, който оставя в сърцето си следи от тайнственост и вълшебство. Чешката столица е много повече от обикновена дестинация, сама по себе си тя е усещане, което неизбежно трябва да бъде изпитано. А какво по-добро време да се потопите в магията и разкоша на града от пролетта?

Започвайки от 9 февруари 2024г., туристите на туристическа агенция “Екватор” могат да се насладят на 4- или 5-дневна почивка в града с полет от София. От 17 февруари пък са налични и директни полети от Варна. 

Прага е същински вдъхновяващ град, превърнал се в любимото място на много поети, художници и като цяло творци. Пищната архитектура и лежерната атмосфера правят това безкрайно лесно. Градът разказва истории за отминали времена и кара всеки посетител да се чувства като главния герой в пленителна старовремска приказка.

Туроператорът “Екватор” 

е подготвил екскурзии с 3 и 4 нощувки. Програмите започват от 853 лв. на човек и включват самолетен билет София - Прага - София, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг, три или четири нощувки със закуски, трансфер летище - хотел - летище, както и придружаване от представител на туроператора. Към цената е включена и обзорна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език. А за максималната сигурност на туристите от “Екватор” са се погрижили като осигуряват медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро.

По време на екскурзията туристите ще могат да се насладят на Храдчани - възвишаващ се хълм в Прага. От него се разкрива уникална гледка на пражката кралска крепост. Там се издига и катедралата "Свети Вит" - готически храм с богата история и изумителна архитектура. Катедралата привлича с величествените си витражи и бароковите сводове. Със сигурност мащабът ѝ е много внушителен и впечатляващ!

Със своите красиви площади, многобройни кафенета и търговски улички, 

Старият град 

е като открита живопис на миналото. Основната забележителност там е Астрономическият часовник, който приковава вниманието си с уникалния си дизайн и символика. На всеки кръгъл часизнася цяло представление, което събира огромни тълпи.

Туристите ще видят още квартала на аристократите "Мала страна" до Карловия мост. Църквата "Свети Микулаш” и паметникът на Ян Хус в центъра на площада в Стария град също представляват много вълнуваща гледка.

По време на пътуването си българите могат да се запишат и на допълнителни развлечения. Те могат да изберат разходка с корабче по река Вълтава, което е много романтично и приятно преживяване. От водата се разкрива красива панорамна гледка към Прага, а накъдето и да погледнете изглежда като от пощенска картичка.

От друга страна туристите могат и да изберат да посетят повече градове, близки до Прага. Немският град Дрезден близо до границата е перфектният избор за дневна екскурзия. Има опция за посещение и на Карлови вари, известен със своите минерални извори, лечебни бани и топлинни извори.

В този град времето спира, а стъпките ви отвеждат из епохи, където царе обикалят улиците и творци създават вечни шедьоври. Прага е не само историческо съкровище, но и магично преживяване, което остава в сърцето ви завинаги.

Йоана Шомова