От 1 февруари 2024 г. авиокомпания Air France предлага на бизнес клиентите, пътуващи с нейната мрежа за къси разстояния, ново кетъринг меню, разработено в сътрудничество с корпоративния шеф готвач Франсоа Адамски, носител на наградите Bocuse d'Or и Meilleur Ouvrier de France.
За да отговори на нуждите на клиентите в съответния часови диапазон, менюто се променя през целия ден. При полети, излитащи преди 10 сутринта, се сервира закуска, състояща се от сандвичи по адаптирани рецепти, като пушена сьомга и крема сирене с копър върху бял хляб, придружени от избрани видове сладкиши. След 10 часа сутринта клиентите могат да се насладят на нови, уникални сандвичи с гурме "подпис", приготвени от главния готвач, като пушено пиле с червен пипер и зеленчуци естрагон върху зърнен хляб, както и типично френски сладкиши и десерти като калисон, канеле или тропезиен.
Франсоа Адамски създаде вкусни сандвичи, които са лесни за консумиране по време на кратките полети, като подбра местни и сезонни продукти, различни видове месо и млечни продукти с френски произход, риба от устойчив риболов, в съответствие със стандартите на компанията.
Менюта се обновяват всеки месец и се предлагат в елегантна кутия за хранене специално за бизнес клиентите на авиокомпанията. Те могат да се насладят и на стриктно подбрана листа с вина и шампанско, сега сервирани в чаша*, както и на гама от топли и студени напитки.
Ангажирани с отговорно хранене, кутията за хранене и хранителните отпадъци, се сортират за рециклиране на борда. За първи път в Air France и с подкрепата на Servair кутиите подлежат на метанизация** за целите на повторната обработка.
С тази нова оферта Air France продължава да надхвърля стандартите на пазара, като същевременно популяризира френската кухня.
Ястията на главния готвач Франсоа Адамски се предлагат и в салона на Air France в терминал 2F на Paris-Charles de Gaulle и в бизнес салона на полетите на средни разстояния на компанията.