Новини Събития

Карнавалът на о-в Пукет с 9 световни рекорда на Гинес

   
Карнавалът на о-в Пукет с 9 световни рекорда на Гинес

Carnival Magic е обявено за едно от "Най-великите места в света 2023", според списание TIME, както и "Най-добър тематичен парк в Тайланд" от списание LUXlife.

.

С 9 световни рекорда на Гинес, това е единственото по рода си място, което задължително трябва да посетите, когато сте на острова.

След като влезете, ви очаква впечатляваща гама от атракции. Има игри и за възрастни, и за деца. Прилича на огромен панаир с магазини, въртележки, представления и много, много забавления.

Паркът е отворен само вечер в определени дни от седмицата, така че проверете предварително. Толкова е красиво и добре организирано, че няма да усетите как ще минат няколко часа тук. Буквално секунда нямате свободна, ако искате да видите всичко. Предлагат се билети само вход, но ви препоръчвам да си вземете с вечеря. Разликата в цената не е голяма, а вечерята също е много атрактивна.

Тук се намира най-голямата фигура от хартия в света. Направата на талисмана на карнавала – слончето Канди, е отнело около 3 месеца. Дори е била на корицата на Книгата на рекордите на Гинес 2022.

.

Тук е и най-голямата машина за пуканки. Висока е 7.89 м и може да направи четири вида пуканки едновременно. Спускат ви ги с асансьорче.

Отиваме към театъра, където се състои грандиозен шоуспектакъл. Но е абсолютно забранен за снимане. Още преди да влезем, си заключваме всички камери и мобилни телефони в специални сейфове. Но…от Професия турист се сдобихме с няколко кадъра, които можете да гледате във видеото... В тази зала са поставени още няколко рекорда.

Тук се намира най-голямата театрална сцена, която се движи. На нея преминават над 88 различни декори, както и най-големият кораб – 72 м, почти размерите на джъмбо джет Airbus 380. Оживеният парад включва танцьори, акробати и изпълнители, облечени в цветни костюми, които  представят богатата култура и история на Тайланд. Сцената е оборудвана с един от най-големите LED екрани, инсталирани някога в театър, с дължина 70 метра и височина 22 метра. Разполага и с най-високата арка в света, от която политат стотици балони в края на представлението.

Казват, че истинската магия се случва по време на това шоу и след него – в Царството на светлините. Това са две преживявания, които наистина ще ви оставят без дъх.

Какви още рекорди има в на този чуден карнавал, гледайте в Професия турист и се абонирайте за канала ни.

След карнавала ще ви заведа и на типично тайландско караоке. Наш приятел, българин, живее на острова повече от 15 години и ще пее на тайски.

Автор: Адриана Русенова