Новини Транспорт

Отменени са част от полетите на 7 и 8 февруари от и до София от Мюнхен и Франкфурт

   
Отменени са част от полетите на 7 и 8 февруари от и до София от Мюнхен и Франкфурт

Част от полетите от и до Франкфурт и Мюнхен на авиокомпания Lufthansa са отменени на 7 и 8 февруари, съобщиха на фейсбук профила си от Летище София.

От аерогарата съветват пътниците да се свържат възможно най-бързо с авиокомпанията и да уточнят кой следващ полет биха могли да ползват.

За 7 февруари са отменени полетите за Франкфурт в 06:25 часа, от Мюнхен в 13:00 часа, от Франкфурт в 13:20 часа, за Мюнхен от 13:45 часа, за Франкфурт в 14:05 часа, от Франкфурт в 22:35 часа, и от Мюнхен о 22:45 часа.

За 8 февруари е отменен полетът за Мюнхен в 06:05 часа.

За най-актуална информация, следете сайта на летище София - https://www.sofia-airport.eu, призовават от концесионера на аерогарата.

По-рано днес от Lufthansa обявиха, че заради стачката на наземния персонал утре, 7 февруари, пътниците не бива да идват до летищата, защото няма да бъдат обслужени. Промяната на полетите е възможна онлайн на lufthansa.com или в мобилното приложение. Билетите за вътрешните полети ще бъдат преобразувани във ваучери за билети за влак.

Наземният персонал на авиокомпанията ще стачкува утре по призива на синдиката "Ферди", а най-засегнати ще бъдат летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин и Дюселдорф.

Стачката ще започне в 4 ч. местно време и ще продължи до 7:10 ч. в четвъртък сутринта.