Анализи Новини

И концесионерите искат да индексират сянката на плажа с инфлацията

   
И концесионерите искат да индексират сянката на плажа с инфлацията

Концесионери точат нова секира с цената на чадърите на плажа. Стопаните по Южното Черноморие настояват за допълнителни рамкови споразумения към концесионните договори, които да им дадат право да вдигнат цените на плажните услуги. Те смятат, че най-удачното решение е да се обвържат заложените цени за чадъри и шезлонги с инфлационния индекс.

"Единственото законно решение, чрез което може да се реши създаденият проблем, е всеки концесионер да подпише анекс към договора си и с него да се даде правото за повишаване на цените на услугите до границите на годишната инфлация. Това е единственият изход и е справедливо разрешение. 

Защото цените на концесионните такси са обвързани в договорите с инфлационния индекс и се повишават всяка година в зависимост от инфлацията. Но цените на чадърите и шезлонгите са константни и тях нямаме право да ги повишаваме. С тези темпове на инфлацията до 1-2 години няма да можем да си плащаме концесионните такси", коментира Кирил Спасов, концесионер на плажовете в Созопол.