Турагенции

ТЕЗ Тур пуска групи до Палма де Майорка и Коста де Барселона

   
ТЕЗ Тур пуска групи до Палма де Майорка и Коста де Барселона

Не можем да споменем Испания без да си придставим картината на живописни плажове, красива природа, топли страсти и гостоприемство. Това е може би най-лятната европейска дестинация. Не само заради целогодишното топло време и страхотните природни богатства, а и заради лежерното настроение. Испанците са леко мързеливи, отворени за приказки и винаги готови да споделят кафе или коктейл с приятели - заради тази тяхна “народопсихология” туристите в страната много по-лесно преминават на отпускарска вълна и успяват същински да си починат.

Но с толкова богат избор, как човек може да избере най-подходящата испанска дестинация? Все пак там има всичко! От Канарския архипелаг на вечната пролет до Балеарските острови на денонощните партита, от напечената от слънце Андалусия до многоликата оживена Барселона.

“Признавам, че е трудно да се избере само едно място за екскурзия в Испания”, споделя Михаела Ерменкова, маркетинг мениджър на “ТЕЗ Тур”. “Всяко място в страната заслужава внимание, но за тази година сме подбрали две програми - една до Палма де Майорка и друга в Коста Барселона, която обхваща Коста Маресме, Коста Брава и Коста Дорада”, допълни тя.

Почивка в Палма де Майорка

определено е рай за онези туристи, които търсят същински релакс.

Целият остров Майорка предлага хиляди блажени гледки - красивото море в комбинация с островната флора и фауна създава уникално усещане. Това прави мястото идеално за дълги дни на плажа.

Градът Палма освен това има богата история, която включва влияния от различни култури и цивилизации. От римската епоха до арабското завладяване и каталунската култура, Палма де Майорка предлага множество исторически забележителности и архитектурни съкровища. За да се насладят туристите максимално на тези съкровища, “ТЕЗ Тур” организира две дати за групи с отпътуване на 31 август и на 21 септември 2024 г.

Цените започват от 688 евро на човек и включват самолетен билет София - Палма де Майорка - София с директен полет на авиокомпания Bulgaria Air”, пътнически и летищни такси, чекиран багаж до 23 кг, ръчен багаж до 10 кг и дамска чанта. В пакета влизат и всички трансфери по програмата с шатъл автобус, както и 7 нощувки в хотел по избор на клиента на съответната база изхранване. На място туристите ще бъдат обслужени от представител на туроператора, който говори английски или руски. Освен това всеки турист на “ТЕЗ Тур” има и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance).

“Предлагаме както бюджетни, така и луксозни хотели. Особеното обаче е, че дори по-обикновените хотели в курортните градове са с изключително високо ниво. Светли, чисти и спретнати, те също са страхотни! А луксозните опции са в традиционен класически стил със средиземноморски елементи, без да прекаляват и да са кичозни. Всички хотелиери на острова залагат повече на качество, гостоприемност, интересна анимация и вкусна храна”, изтъква още Ерменкова. Някои от по-популярните интернационални вериги, с които туроператорът работи в Палма де Майорка, са RIU, H10 и BG Hotels. 

В града има няколко значими забележителности, които привличат посетителите. Най-известната е катедралата Santa Maria de Palma, която се намира на брега на морето и представлява смесица от различни архитектурни стилове. Други популярни места за посещение са Кралският дворец на Алмудайна и градската квартала La Lonja, известна със своите средновековни сгради и ресторанти. От към музеи също има много възможности. За семействата с деца най-препоръчван е местният аквариум, а за любителите на изкуството - Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma.

“ТЕЗ Тур” са се погрижили 

всеки желаещ да се запознае с историята на остров Майорка. Туроператорът предлага богата селекция от допълнителни екскурзии, сред които обиколка на Палма де Майорка, обзорна екскурзия на острова и пещерите Арта и фабриката за перли "Маjorica". “Най-голям интерес има към посещенията на имението-музей Ла Гранха. То представлява музей, проследяващ културната история на региона в имение от 17-и век с ресторант и живописни градини. Много хора избират и да посетят фламенко вечерта ни. Този страстен испански танц пленява зрителите от векове и е наистина неописуемо удоволствие да се гледа”, разказва още Ерменкова.

Докато Палма де Майорка е курорт, ориентиран към релакса и почивката, посещавайки 

Коста де Барселона

няма да може да си отдъхнете. Този регион сякаш никога не спи - вечно кипят активности, а нощният живот е на ниво, подходящо за парти дестинация. Освен това Барселона и околността са богати на исторически забележителности и любопитни преживявания, които ще изпълняват всяка екскурзия подобаващо.

Цените започват от 606 евро на човек и включват същия пакет услуги, с разликата, че директният полет на Bulgaria Air пристига в Барселона. От там всеки турист може да избере да остане в някои от курортните градове на Коста Брава или Коста Дорада. Полетите ще се реализират на 31 август, както и на 7 и 21 септември.

Местните често спорят кой от двата региона е по-хубав - едни предпочитат Коста Дорада, други Коста Брава. Истината е, че и двата бряга предлагат уникални гледки, и страхотни възможности за плаж и наистина е въпрос на лично предпочитание.

Коста Брава 

се намира на север от Барселона, простира се от Франция до Барселона и включва крайбрежието на провинцията Жирона. Коста Дорада се намира на юг от Барселона, простира се от Тарагона до Делта де Лебре и включва крайбрежието на провинцията Тарагона. И двата района предлагат красиви плажове, но със свое собствено обаяние. Коста Брава е известна със своите уединени, уникални заливи и скрити плажове, около които има гори и скали. Коста Дорада, от друга страна, разполага с по-дълги плажове със златист пясък, особено в района на Салоу и Камбрилс, където са някои от хотелите в портфолиото на “ТЕЗ Тур”.

Екскурзиите в този регион са по-културно ориентирани за разлика от Палма, където беседите са по-скоро исторически. Две от програмите са изцяло посветени на известния испански художник Салвадор Дали. По време на тях туристите ще имат възможност да научат повече за живота и творчеството на артиста, както и да посетят Жирона и Музея на Салвадор Дали.

Разбира се, екскурзията в Барселона също е част от програмата. По време на нея туристите ще могат да видят някои важни монументи в каталунската столица, сред които Саграда Фамилия, Каса Батийо и други. “Една от по-интересните атракции в Барселона е “Испанското село”. То прилича на нашия Етър и е възстановка на традиционни къщи и площади от различни градове в Испания. Във всяка от къщите може да се наблюдава различна занаятчийска работа, характерна за региона”, споделя още маркетинг мениджърът.

А за семействата с деца, несъмнено най-популярен избор е екскурзията до Порт Авентура - един от  най-големите увеселителни паркове в света. Той се състои от няколко различни зони, като Медитеранео, Полинезия, Червената зона (Фар Уест), Мексико, Китай и Сезонния парк Ferrari Land. Всеки от тези райони предлага уникални атракции, шоута, ресторанти и магазини, които са тематично свързани с дадената култура или място.

Независимо дали Палма де Майорка или Коста де Барселона са по-подходящи за вас, Испания няма да разочарова. С топлото отношение на местните и безкрайните възможности за забавление, страната наистина се е наложила като голяма сила в туризма и като синоним на качествената ваканция.

Йоана Шомова