Анализи

Най-добрите туристически дестинации за 2024 г. според National Geographic

   
Най-добрите туристически дестинации за 2024 г. според National Geographic

От епични сафарита с коне в Кения до преходи по чаените пътеки на Шри Ланка - ето няколко нови вдъхновения за пътуване.

Разбира се, вече сте се запознали с нашия списък с най-добрите неща, които да правите в света тази година - а сега можете да добавите още няколко приключения към списъка си с желания, тъй като експертите в областта на пътуванията от National Geographic току-що публикуваха списък с 20 вълнуващи нови пътувания, които да опитате през 2024 г.

На първо място в списъка е сафари с коне в Кения. Източноафриканската страна е известна сафари дестинация, а в Маасай Мара, зона за опазване на дивата природа, се срещат всякакви видове животни - от големи котки до слонове.

Снимка: iStock by Getty Images

Обикновено сафаритата се осъществяват с превозно средство от типа "четири по четири", но Nat Geo обръща внимание на сафаритата с коне, тъй като те са безопасни за местообитанията на животните и са много по-вълнуващ начин за наблюдение на дивата природа.

Ниагарският водопад също попадна в списъка на National Geographic и макар че това едва ли е непозната туристическа дестинация, има нещо доста специално в посещението му тази година. Това е така, защото той се намира на пътя на пълното слънчево затъмнение и ще предложи зашеметяваща гледка към пълното слънчево затъмнение на 8 април.

А за всички любители на чая сега е моментът да посетите Шри Ланка. Зашеметяващата островна държава е водещ световен производител на чай и можете да тръгнете по пътеките, утъпкани от работниците през XIX век. Има още много дестинации, където ви очакват приключения - разгледайте пълния списък по-долу.

Това са най-добрите места за пътуване през 2024 г. според National Geographic

Кения

Париж

Грузия

Национален парк Катмай, Аляска

Киото

Колумбия

Ню Мексико

Алжир

Западна Австралия

Панама

Ниагарски водопад

Чили

Менорка

Шотландия

Тайланд

Шри Ланка

Сао Пауло

Западна Вирджиния

Долината Хъдсън

Британска Колумбия