Турагенции

Онекс тур предлага Испания от май до октомври

   
Онекс тур предлага Испания от май до октомври

Андрю Баргър някога е казал, че Барселона е толкова красива, че дори луната се срамува от нея понякога. Каталунският град толкова вълнува с красотата си, че стотици писатели, поети и артисти са избрали да я увековечат. Дългогодишната история на Барселона затвърждава града като един от най-харизматичните в Европа и определено влиза в списъка на всеки страстен пътешественик.

Често обаче туристите забравят, че Барселона не е цяла Каталуния, а областта е толкова красива и разнообразна, че си заслужава да се посети и отвъд големите туристически спирки. Около града са две от най-известните испански брегови линии - Коста Брава и Коста Дорада.

Географията на тези райони се различава, като Коста Брава се намира на север от Барселона, в провинцията Жирона, като се простира от границата с Франция до Барселона, докато Коста Дорада се намира на юг от Барселона - в провинцията Тарагона.

Коста Брава 

е известна с красивите си плажове с кристално чиста вода и скалист крайбрежен профил. В сравнение, Коста Дорада предлага по-широки плажове със златист пясък и по-благоприятни условия за къпане.

Туризмът е важен елемент за двата района, като Коста Брава е популярна сред семействата и е известна с характерните си курортни градове като Льорет де Мар и Тоса де Мар. 

Коста Дорада 

е по-малко комерсиализирана и предлага по-спокойно преживяване, като има няколко известни курортни градове като Салоу и Камбрилс.

В контекста на забележителности също има някои разлики. Докато Коста Брава е дом на богато културно наследство и интересни музеи, а Коста Дорада набляга повече на историческите забележителности.

Изборът на испанска дестинация е силно индивидуален, но целият регион е толкова живописен, идеален за плаж и изпълнен с интересни атракции, така че, на което и крайбрежие да се спрете - няма да съжалявате!

“Онекс тур” са се погрижили да организират почивки и до двете испански крайбрежия. Всяка събота от 25 май до 5 октомври 2024 г. туристи на туроператора ще отпътуват към слънчева Испания с директен полет на Bulgaria Air. 

Цените започват 

от 556 евро и включват самолетен билет с директен полет от София до Барселона и обратно с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище - хотел - летище, 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване и медицинска застраховка.

Тези региони са идеални за лятна ваканция, изпълнена с море, водни спортове и забавления на открито. Чарът на Испания ще ви потопи в същинско лятно настроение, а местните ще ви научат как да не си давате много зор и да се наслаждавате на малките удоволствия на живота.

Това е именно онази характерна испанска черта, която привлича милиони туристи целогодишно. Онази възможност за пълно безгрижие и безвремие, която кара всеки да усети пътуването си като истински спокойно и релаксиращо.

Независимо дали Коста Брава или Коста Дорада са по-подходящи за вас, Испания няма да ви разочарова. С топлото отношение на местните и безкрайните възможности за забавление, страната наистина се е наложила като голяма сила в туризма и като синоним на качествената ваканция.

Йоана Шомова