Новини Събития

Марди гра събира хиляди туристи в Ню Орлеънс

   
Марди гра събира хиляди туристи в Ню Орлеънс

Карнавалният сезон в Ню Орлиънс наближи своята кулминация - Марди гра (фр. "Мазния вторник"). Вечерта последните пищни паради ще преминат през исторически квартали, а тесните улички на стария Френски квартал ще бъдат домакин на шумно улично парти с веселящи се хора, които препълват баровете и ресторантите, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Снимка: БТА

Два от любимите паради в града - шествията на Краля на карнавала и на Клуба "Зулу" - се движеха от вторник сутринта по основните пътни артерии. В понеделник вечерта се проведе популярният парад "Крю Орфиъс", чийто съосновател е музикантът и актьор Хари Коник-Младши.

 

 

В Ню Орлиънс се провежда най-голямото и най-известно карнавално празненство в страната. Изпълнено е с традиции, обичани от местните жители. То също така е и жизненоважен стимул за икономиката на града, движена от туристите, които идват специално за карнавала.

Ежегодните празници преди Великден не се ограничават само до Ню Орлиънс. Подобни празненства се провеждат в Луизиана и по крайбрежието на Мексиканския залив. Мобил, щата Алабама, претендира за най-стария празник Марди Гра в САЩ.