Новини Събития

Безплатен виенски тур Фаворитен – някога и днес с български екскурзовод

   
Безплатен виенски тур Фаворитен – някога и днес с български екскурзовод

Безплатна обзорна разходка на български език със сънародничката ни Диана Пиперова ще се проведе из Фаворитен, Виена, на 25 февруари, между 11:00 и 14:00 часа местно време, съобщава БТА.

В рамките трите часа участниците ще се разходят из района, ще разгледат забележителностите в него и ще се запознаят със 150-годишната му история.

Сборният пункт е Магистрата на 10 район, Гудрунщрасе 128-130, 1100 Виена. Разходките са безплатни и не е необходима предварителна регистрация.

Екскурзоводката Диана Пиперова за поредна година предлага на своите сънародници безплатни обиколки по определените от Съюза на екскурзоводите маршрути и представя своята професия.

Всяка година от 1989 г. насам около 21 февруари Съюзът на екскурзоводите във Виена отбелязва Международния ден на екскурзовода. Това е денят, в който хората, които познават не само историята на Виена, но и духа на града, предлагат множество безплатни обиколки и лекции. Целта е не само да покажат отново на широката публика забележителностите на австрийската столица, но и да ни убедят в тяхната компетентност и познания.

През 2024 година най-населеният район на Виена - "Фаворитен" празнува своята 150-а годишнина.