Новини Хотели

Английски, румънски и сръбски туристи избират Пампорово през февруари

   
Английски, румънски и сръбски туристи избират Пампорово през февруари

След 5 март "Пампорово" АД въвежда значителни намаления на цените на хотелски услуги, ски пакети и лифт карти. Дневна лифт карта за възрастни (от 22 до 65 г.) поевтинява до 75 лв., за възрастни над 65 г. и младежи ще струва 59 лв., а за деца от 7 до 12 г.- 45 лв.

Предимно английски, румънски и сръбски туристи почиват в Пампорово през февруари, съобщават за БТА от "Пампорово" АД. Условията за ски в курорта са отлични, ски зоните "Пампорово" и "Мечи чал" са отворени в пълния си капацитет, преодолявайки проблемите, предизвикани от разразилата се през почивните дни гръмотевична буря. Хотелите в Пампорово са почти пълни с туристи, като високата заетост на легловата база се очертава да продължи до края на февруари.

В курорта посрещат тази седмица повече английски групи, тъй като сега е зимната ваканция на Острова, съобщиха от "Пампорово" АД. За следващата седмица са преобладаващи резервации от румънски и сръбски ваканционни групи. Снежно парти с гостуващи DJ се ще се провежда всяка събота на плац "Студенец" до края на ски сезона.

През март туристическият поток се очаква да бъде предимно от български клиенти. На 3 март ще се състои за поредна година традиционното ски спускане с носии. Хиляди българи от страната и чужбина пристигат за отбелязване на националния празник със скиорско шествие по туристическата писта от вр. Снежанка.

След 5 март "Пампорово" АД въвежда значителни намаления на цените на хотелски услуги, ски пакети и лифт карти. Отчитайки, че обичайно през март в курорта пристигат основно български туристи, промоционалните пакети са насочени към вътрешния пазар. Дневна лифт карта за възрастни (от 22 до 65 г.) поевтинява до 75 лв., за възрастни над 65 г. и младежи ще струва 59 лв., а за деца от 7 до 12 г.- 45 лв. Отстъпките за младежи важат за възраст от 12 до 22 г. Значителни намаления, достигащи до 50% отстъпка, са предвидени за пакети за деца и младежи, включващи не само лифт карти, но и екипировка и ски обучение. Поевтиняване с 50% е в сила след 5 март и за хотелски услуги в 5-звездните "Перелик" и "Орловец".