Новини Транспорт

Луксозната авиокомпания Beond предлага на пътниците Apple Vision Pro за забавление на борда

   
Луксозната авиокомпания Beond предлага на пътниците Apple Vision Pro за забавление на борда

Новосъздадената луксозна авиокомпания Beond обяви, че ще предложи на избрани пътници шлема Apple Vision Pro за "поглъщащо изживяване при забавление по време на полет".

Бутиковата авиокомпания за развлекателни полети заяви, че ще предостави устройствата на Apple на пътниците на своите полети до Малдивите, където е базирана тя. Съобщението за пресата гласи:

"Председателят и главен изпълнителен директор на Beond, Теро Таскила, заяви: "Apple Vision Pro ще промени начина на забавление по време на полет и ние първи ще го предложим на избрани пътници. В допълнение към съществуващата ни и постоянно нарастваща библиотека от съдържание за полети като филми и игри Beond ще представи зашеметяващи курортни дестинации и дейности на Малдивите. В момента работим с партньори на Малдивите, за да подготвим наистина невероятни кадри. Преживяването по време на полет ще създаде очакване у пътниците, преди да пристигнат на Малдивите. Предлагането на Apple Vision Pro е още една стъпка в нашата визия за предоставяне на първокласно пътническо изживяване на нашите клиенти от началото до края на тяхното пътуване. Горди сме, че сме първата авиокомпания, която внедрява тази технология".

Цялостната реакция на Apple Vision Pro от страна на потребителите, критиците и широката общественост е разнообразна. Все пак консенсусът е, че носенето на шлема по време на полет се откроява като едно от най-широко оценените му приложения. Като отчита потенциала на апарата да направи полетите на дълги разстояния по-особени и по-свободни, Apple включи режим "Пътуване" във visionOS, който стабилизира визуализацията за потребителите в самолета, позволявайки им например да гледат филми на огромен виртуален екран.

Beond заяви, че ще предлага "революционното съдържание на Apple" от юли 2024 г. Новината следва старта на търговските пътнически услуги на Beond през 2023 г. от Мюнхен, Цюрих и Рияд до Мале, Малдивите. Beond заявява, че планира да дебютира с полети от Милано, Дубай и Банкок до Малдивите в средата на 2024 г., като конфигурацията на седалките ще бъде изцяло за легнало положение.