Турагенции

Сардиния с чартъри от София и Варна е новото предложение на пазара

   
Сардиния с чартъри от София и Варна е новото предложение на пазара

Сардиния е вторият по големина остров в Средиземно море след Сицилия и се радва на значително по-малко интерес от южната си съседка. Но именно това предпочитат някои туристи. Спокойствието на Сардиния, съчетано с чудесните пясъчни и скалисти плажове, красивата природа и културните забележителности, гарантира перфектната морска почивка.

Дестинацията се слави с една от най-дългите плажни ивици - цели 1800 км! Плажовете на острова са най-разнообразни, а морето там е във всички възможни нюанси на синьото и зеленото. Поради тази причина много специалисти наричат Сардиния райското кътче на Европа и смеят да я сравняват с Малдиви, Сейшели и Бахами. Островът предлага всички удоволствия на екзотичния начин на живот, в допълнение на запленителната италианска култура, забележителната местна кухня и летните развлечения.

Мнозина считат италианския остров за луксозен. Това се дължи на преобладаващите 4- и 5-вездни хотели. Типичното за Италия отлично обслужване пък кара всеки от посетителите да се чувства спокоен и обгрижен. Тези качества на туризма в Сардиния правят острова перфектен за активна почивка.

Именно за това туристическа агенция “Екватор” за поредна година организира чартърни екскурзии до пленителната дестинация. Всеки понеделник от 3 юни до 23 септември 2024 г. полети на Еuropean Air Charter ще превозват българи от София към 8-дневна незабравима почивка. На 23 септември има и полет от Варна.

Цените започват 

от 1479 лв. на човек и включват: самолетен билет София – Олбия – София с чартърен полет на European Air Charter с 20 кг регистриран багаж и 5 кг ръчен, летищни такси, трансфер летище - хотел - летище и 7 нощувки на база All inclusive в хотел по избор на клиента. Към пакета има три вариант за настаняване, като гостите могат да избират между 3- и 4-звездни комплекси от най-високо ниво. Всеки от хотелите е на пешеходно разстояние от морския бряг и предлага всички нужни удобства за една незабравима почивка.

Туристите ще могат да се възползват от шезлонг и чадър на плажа и басейна на хотела, както и от Wi-Fi интернет на рецепция и в общите части, без допълнително заплащане. По време на целия престой групата ще бъде придружена от представител на туроператора с български език.

За да осигурят максимален комфорт на клиентите си, “Екватор” предлагат към цената на екскурзията не само пакет за максимална сигурност, а и медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро.

Сардиния е място, изобилстващо със средновековни крепости и останки от древни култури. Доказателство за това е крайбрежният град Алгеро. Той се слави с уникалната си каталунска архитектура, добре запазените си крепостни стени и кулите си. Туроператорът организира допълнителна екскурзия до града, както и до много други точки в Сардиния. Подобни пътувания са подходящи за онези, които не обичат да стоят на плажа по цял ден и искат да се запознаят с историята на острова.

Сред другите планирани развлечения е посещението на Сасари и Кастелсадро - градове, които разкриват част от бита и делника на обитателите на острова. За почитателите на природните картини е планирана и обиколка на Регионален природен парк “Корсика”. Там посетителите могат да се насладят на прекрасни природни феномени, закътани морски заливи и бели плажове. В Корсика могат да се видят и много различни плодове като лимони, портокали, маслини, грозде и добре познатите плодове на кактуси.

Сардиния е 

идеалното място 

за почивка и всеки може да намери по нещо за себе си. Островът има богата история, забележителна природа и е перфектен както за приключенците, така и за любителите на релакса. Бреговете на Сардиния са подходящият фон за всяко пътуване и определено дестинацията не бива да се изпуска.

Йоана Шомова