Новини Транспорт

Самолет с дупка на корпуса кацна на летището в Белград

   
Самолет с дупка на корпуса кацна на летището в Белград

Самолет на авиокомпанията Маратон Еърлайнс (Marathon Airlines) със 106 пътници кацна снощи на белградското летище "Никола Тесла" с дупка във фюзелажа и повредено крило, както се вижда на снимки и видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, съобщи агенция Бета, цитирана от БТА.

Регионалната телевизия Ен1 информира, че самолетът е бил повреден в неделя вечерта по време на излитане за Дюселдорф от летището в Белград. Причината за повредата е удар в светлинната сигнализация в края на пистата.

За по-малко от час са били спрени излитанията и кацанията на летището снощи, отбелязва Танюг.

По неофициална информация причината за инцидента е краткият пробег, който пилотът е направил при излитане, след което не е имал достатъчно време да се отдели от пистата и да избегне светлинната сигнализация.

В това състояние самолетът е кръжал над Белград в продължение на един час, преди най-накрая да кацне. Поради изтичане на гориво се наложило пожарникари да напръскат самолета с пяна, за да предотвратят пожар.

Гръцката компания "Маратон Еърлайнс" е партньорска компания на сръбския национален превозвач "Еър Сърбия" (Air Serbia).

От "Еър Сърбия" съобщиха, че самолетът за Дюселдорф е бил върнат по технически причини и че безопасността на пътниците не е била застрашена.