Анализи Новини

Португалия – страната на хубавата храна, вино и безкрайните плажове

   
Португалия – страната на хубавата храна, вино и безкрайните плажове

Въпреки че е една от по-малките страни в Европа, Португалия може да се похвали с изненадващо широк набор от завладяващи дестинации за изследване. Известни в цял свят със своята кухня от висок клас и завладяващ нощен живот, големите и очарователни градове на Португалия предлагат разнообразно изживяване. Независимо дали става въпрос за зашеметяващите плажове и рибарски селища по западното крайбрежие или обектите на ЮНЕСКО за световно наследство на юг, страната има всичко. Въпреки това, изработването на перфектния маршрут за Португалия може да бъде предизвикателство с толкова много опции.

В Португалия няма недостиг на добре пазени тайни или скрити скъпоценни камъни. Затегнете предпазните колани и се пригответе за разходка с влакче в увеселителен парк, за да разгледате някои от най-зашеметяващите места в Португалия.

Независимо дали търсите огрени от слънце плажове, завладяващи замъци или оживени градове, Португалия има всичко! Независимо дали предпочитате бърза обиколка или релаксиращо лятно бягство, ето най-добрите места за разглеждане в Португалия!

1. Манастир Йеронимос | Архитектурно чудо

Легендата разказва, че Васко да Гама е прекарал последната си нощ в молитва на мястото, където сега се намира манастирът, в по-малката църква Санта Мария, преди да започне важното си пътуване до Индия, което го прави едно от историческите места, които трябва да посетите в Португалия . Беше обичайно монасите да се грижат за заминаващите моряци вечерта преди пътуването им. Поръчан от крал Мануел I, манастирът отбелязва завръщането на Васко да Гама от Индия. Построен в мануелински стил, съчетаващ готическа архитектура с морски мотиви, изграждането на манастира отнема цял век и сега е на около 500 години.

2. Замъкът Свети Георги | Историческа крепост

Какво по-завладяващо от спиращи дъха гледки към града? Насладете се на тези гледки, докато се наслаждавате на сладолед или възхитителна чаша вино. В Castelo de S. Jorge можете да се отдадете и на двете удоволствия! Отпуснете се на коркови седалки, припичайки се на слънце и приятни чатове след разглеждане на замъка. Друга възможност е да се поглезите със сладолед с пауни и други пернати приятели в спокойните градини, наслаждавайки се на прекрасната атмосфера. Това е блажено изживяване, което наистина сте заслужили!

3. Дворец Монсерат | Перфектно романтично убежище

Monserrate Palace, грандиозна и пленителна вила, се отличава със завладяваща смесица от архитектурни стилове, включително ротонди, кули, изрезки в стил арабеск и мазилка, вдъхновена от маврите. Дворецът може да се похвали с централен фонтан, а неговите обширни английски градини са удоволствие за разглеждане. Изненадващо, по време на Втората световна война това привидно идилично място служи като център за шпионска дейност в Португалия, добавяйки завладяващ слой към богатата му история.

4. Лисабонският океанариум | Декодирайте Oceanic Marvels

Като най-големият аквариум в Европа, размерът му сам по себе си оставя трайно впечатление, въпреки непретенциозния екстериор. Истинското чудо се крие вътре, включвайки огромен централен аквариум, който формира сърцето на цялата изложба. Влизайки вътре, човек се чувства пренесен в открития океан, заобиколен от масивни извити стъклени панели, осигуряващи забележително реалистично плуване сред много видове риби. След като разгледате океанариума, излезте и се насладете на традиционна португалска храна в близките ресторанти и заведения за хранене.

5. Музей на новините | Разплитане на историята

Влезте в света на медиите и журналистиката в Музея на новините, където интерактивни експонати разкриват историята на новинарските репортажи. Потопете се в изкуството на разказването на истории и разкрийте въздействието на медиите върху обществото.

6. Национален дворец Синтра | Незабравим приказен чар

Влезте в царството на омагьосването в Националния дворец Синтра. Неговата приказна архитектура, смесваща готически, мануелински и мавритански стилове, предизвиква страхопочитание и удивление. Разходете се из пищни стаи, украсени със сложни плочки, и се чудете на царската история в стените му. Потопете се в свят на магия и красота, където всяко кътче разказва завладяваща приказка.

7. Катедралата Евора | Готически шедьовър

Катедралата Евора е величие на готическата архитектура, величествен шедьовър в Евора. Възхищавайте се на сложната му фасада и вдъхващи страхопочитание интериори, където времето е спряло. Пренесете се в една отминала епоха на духовно величие и артистичен финес, докато присъствието на катедралата отеква с усещане за божествено великолепие.

8. Cais da Ribeira | Потопете се в красотата на оживения кей

Прегърнете оживената атмосфера на Cais da Ribeira, където цветни фасади очертават оживения кей покрай река Дуро. Разходете се по брега, усещайки енергията на този исторически квартал в Порто. Насладете се на очарователни кафенета, традиционни лодки и ритмичния ритъм на живота, тъй като тази завладяваща брегова ивица капсулира духа на града.

9. Мост Порто | Инженерно чудо

Мостът Порто, структурно чудо, грациозно преминава над река Дуро, свързвайки Порто и Вила Нова де Гая. Полюбувайте се на впечатляващата железария и панорамните гледки от горната му палуба. Когато слънцето залязва, мостът се превръща в осветен символ на архитектурен блясък, оставяйки посетителите във възторг от вечната му елегантност.

10. Римски храм | Време е да откриете оставени от времето реликви

Изживейте отново старите времена, докато влизате в Римския храм в Евора, където древните руини напомнят величието на една отминала епоха. Разгледайте добре запазени колони и останки от древен храм, потапяйки се в богатата история на римската цивилизация. Това археологическо бижу примамва с тихия си шепот от миналото.

11. Средновековно село | Селско очарование

Впуснете се в царството на селското очарование, където средновековните села ви пренасят в едно забравено време. Калдъръмени улички, очарователни вили и древни стени напомнят същността на Средновековието. Потопете се в простата красота на селския живот, докато миналото се разгръща в тези живописни селца.

12. Прая де Тавира | Потопете се в морското спокойствие

Отдайте се на спокойствието на Praia De Tavira, един от най-добрите плажове в Португалия на Ilha de Tavira. Насладете се на златната слънчева светлина, почувствайте нежния морски бриз и слушайте успокояващите вълни. Сред непокътната природна красота времето сякаш се забавя, канейки ви да се потопите в спокоен оазис на крайбрежно блаженство.

13. Назаре | Вълнуваща сърф дестинация

Легендарните вълни на Назаре привличат сърфисти от цял ​​свят, търсещи вдигащи адреналина приключения и някои от най-вълнуващите дейности на открито в Португалия. Гледайте със страхопочитание как сърфистите карат извисяващи се водни стени, противопоставяйки се на границите на човешката смелост. Освен вълнуващата си репутация, Назаре предлага очарователна крайбрежна обстановка, смесваща традиция с вълнение, което го прави идеална дестинация за сърф ентусиасти и скитници.

14. LimiteZero | Екстремни тръпки

Разтуптете сърцето си с дръзкото приключение на LimiteZero със зиплайн през река Гуадиана. Впуснете се в изпълнено с адреналин пътешествие между Испания и Португалия, висящи във въздуха, гледайки величествената река отдолу. Подгответе се за екстремни вълнения и незабравими гледки, докато се реете като птица между две нации.

15. Долината Дуро | Живописна винена страна

Добре дошли в завладяващата долина Дуро, където терасирани лозя украсяват хълмове, създавайки живописна винена страна като никоя друга. Насладете се на сладкия аромат на грозде и се отдайте на прочутите вина от региона. Отпуснете се сред спиращи дъха пейзажи, където реката лъкатуши през тучната долина, рисувайки картина на чисто спокойствие. Направете един от най-добрите винени турове в Португалия и се насладете на дегустация на вино в известни винарни.