Новини Транспорт

Турската Pegasus Airlines прави промени за ръчен багаж

   
Турската Pegasus Airlines прави промени за ръчен багаж

Pegasus Airlines прави значителни промени в своите правила за ръчен багаж, които вече са в сила, и варират в зависимост от тарифата и избрания маршрут.

За билети, закупени преди 13 февруари 2024 г., има временна политика за ръчен багаж от един артикул до 55 x 40 x 20 см без тегло.

Новите правила на Pegasus Airlines определят различни норми за различните тарифи и маршрути. Например най-достъпните билети за тарифа Light за международни полети позволяват да вземете само малък ръчен багаж с размери до 40x30x15 см и 3 кг тегло.

От друга страна, най-скъпите тарифи Saver, Saver plus и Comfort flex за международни полети, позволяват да вземете две части ръчен багаж, ограничени по размер и тегло.

При вътрешни полети в рамките на Турция промените са незначителни, допустимото количество ръчен багаж до 55x40x20 см, остава същото, но теглото е ограничено до 8 кг.

В случай на нарушение на тези правила, пътникът ще трябва да плати глоба от 50 евро за всеки багаж, който не отговаря на установените стандарти.

Габриел Драгиев