Транспорт

Flixbus свързва София, Благоевград и Сандански със Солун

   
Flixbus свързва София, Благоевград и Сандански със Солун

С наближаването на пролетния сезон дългите уикенди и почивките в близки градове изглеждат като най-добрата идея да се насладите на топлото време. Ако мечтаете за гръцките летни дни, можете да започнете ваканционния сезон с пролетна градска почивка в Солун - град, който предлага перфектна комбинация от исторически чар и съвременни атракции. Солун, който често остава в сянката на Атина, все повече се превръща в уникална и привлекателна алтернатива, предлагаща цялостно опознаване на втория по големина град в Гърция.

Ако една от целите ви за 2024 г. е да пътувате по-устойчиво, пътуването с автобус на дълги разстояния е един от най-достъпните и по-екологични начини за пътуване в сравнение със самолета или личния автомобил. Освен със София, Flix свързва Солун с градове като Благоевград, Сандански и Букурещ благодарение на силно развитата си мрежа от междуселищни връзки. Пътниците пристигат в Солун точно навреме за обяд след живописно 5- часово пътуване или само два часа и половина от Благоевград.

Екипът на Flix е подготвил няколко нестандартни предложения, които ще ви накарат да се насладите на града, без значение колко пъти сте го посещавали преди. Солун е чудесен избор заради културните си събития, възможностите за устойчиво пътуване и известните забележителности като византийски мозайки, оживени клубове, барове и кафенета. Врата към скритите съкровища с велосипед Солун, сгушен сред исторически паметници, приканва туристите да опознаят природните му красоти и невероятни места за еднодневни екскурзии. Един лесен и свеж начин да откриете оживените улици на града е да се качите на велосипед.

Предлагат се различни организирани обиколки с екскурзовод, които водят посетителите по по- малко утъпкани пътеки, в китни квартали и по основни пътища като улица "Егнатия", и осигуряват идеалния начин да се откриете оживените пазари и скритите съкровища на града. Колкото и пъти да посетите Солун, ако пропуснете да видите Ано Поли ("горния град"), няма да усетите "душата" на града. Далеч от ежедневната суматоха в центъра, Ано Поли е оазис и врата към пътешествие из огромното културно развитие на Солун през вековете. Така че преди да се впуснете в по-модерните части на града, това е добро място за начало на обиколката ви.

Иконични места за отдих на брега на морето и сред природата Емблематичната Бяла кула на Солун, често сравнявана с Акропола в Атина, предоставя уникална гледка към града от брега на морето. 5-километровата крайбрежна ивица, известна като Никис Авеню, предлага отлични места за неангажиращи разходки и спиращи дъха залези от тераси с изглед към Бялата кула. Любителите на природата могат да избягат в гората Шейх Су - зелените дробове на Солун, където има маркирани пътеки, разкриващи панорамни гледки към града. Изкуство и свободно време за всеки вкус. За любителите на киното и изкуството Солун предлага уникални културни преживявания,

включително музей в стар склад на пристанището, в който се провеждат филмови фестивали и изложби, посветени на първите дни на гръцкото кино. Експерименталният център за изкуства, част от Столичната организация на музеите за визуални изкуства, служи като динамичен център за артистични търсения и изразяване, представяйки разнообразни артистични дейности и подкрепяйки изгряващи таланти.

В музеите и центровете за изкуство на Солун са разположени поразително голям брой съвременни ресторанти, винтидж магазини, кафенета и модерни барове, така че никога няма да ви е скучно.