Оферти

Круиз до Исландия с MSC Preziosa

   
Круиз до Исландия с MSC Preziosa

За любителите на пътешествията се откриват невероятни възможности да търсят и откриват нови хоризонти. И какво по-хубаво от един круиз до някоя непозната дестинация. Можете да сбъднете мечтата си и да си подарите една от най-магичните гледки на земята. От туристическа агенция „Географски свят“ ви канят да наблюдавате танца на светлините и да изживеете едно от най-страхотните изживявания по време на круиза. Пътуването е 12 дни с тръгване на 28.08.2024 г. на цени от 3770 лв. на борда на MSC Preziosa.

Маршрут: Германия – Шотландия – Исландия

Цената включва:

  • Самолетни билети с летищни такси, 23 кг чекиран и 8 кг ръчен багаж
  • Трансфери летище – хотел – кораб – летище
  • Обиколка на Хамбург с автобус и екскурзовод
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Хамбург
  • 10 нощувки на борда на круизен кораб MSC PREZIOSA
  • Пълен пансион на борда – 10 закуски, 9 обяда, следобеден снак, 10 вечери в основния ресторант и бюфета
  • Наливна вода, кафе и чай в зоната на бюфета
  • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж
  • Участие в игри, състезания, тематични партита
  • Жива музика, шоу програми, анимация
  • Пренасяне на багажите от пристанището до кораба и обратно
  • Пристанищни такси
  • Медицинска застраховка
  • Тур мениджър /водач/ от агенцията

Програма:

1-ви ден /28.08.2024/ Хамбург

Полет София – Виена /16:05 – 16:40/ и Виена – Хамбург /18:05 – 19:40/. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден /29.08.2024/ Хамбург

Закуска. Разположен при вливането на река Елба в Северно Море, Хамбург е градът с най-голямото пристанище в страната. Осеян е с паркове, има красива плажна зона със заведения и е пресечен от много канали, които му придават неповторима атмосфера. По време на обиколката ще разгледате историческа част, където се намират Кметството, запазените средновековни църкви, старите морски складове от 19 век – включени в листата на ЮНЕСКО и модерния район Хафен сити. После ще се отправим към пристанището. Качване на кораба. Отплаване в 19:00ч.

3-ти ден /30.08.2024/ на вода

В този ден ще плавате на север и ще имате цял ден, за да разгледате кораба.

4-ти ден /31.08.2024/ Къркуол, Оркни, Шотландия - Престой от 07:00 до 16:00ч.Къркуол е административен център на архипелага Оркни. С основаването си е бил столица на викингите и дълга част от историята му е свързана с тях. През Средновековието се оформя като важен търговски и религиозен център. Ще имате възможност да се разходите из историческия център на Къркуол, за да видите великолепната катедрала от червен пясъчник от 12-и век – Свети Магнус, наричана Светлината на Севера. Тя е включена в листата на ЮНЕСКО и е изключителен пример за средновековна архитектура. В близост до нея има множество тесни, криволичещи улички и алеи, които почти не са се променили през вековете. Разхождайки се из тях ще стигнете до разрушения Епископски дворец и Двореца на графовете – една от най-елегантните ренесансови сгради в Шотландия. Обиколката завършва в градините Тенкърнес хаус, изградени през 17 век, като частен парк на семейство Бейки, а днес отворени за посещение. В тях се намира Музеят на Оркни.

5-ти ден /01.09.2024/ на вода

Още един ден на борда, ще можете да се отпуснете в СПА центъра, да пазарувате в бутиците и да обиколите заведенията.

6-ти ден /02.09.2024/ Рейкявик, Исландия - Престой в Рейкявик от 08:00 до 21:00ч.„Златният кръг“ е най-известната екскурзия в Исландия, по време на която ще видите природата, която превърна страната в световна дестинация. Първата ви спирка ще бъде Националният парк Тингвелир, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, разположен на 45 км от Рейкявик. Тук ще се насладите на един от най-забележителните пейзажи в страната, огромна равнина от лава със зелен мъх и диви цветя. Следващата спирка ще бъде огромният Гълфос или златният водопад, тази двойна каскада е една от най-мощните в Европа. Третото ви посещение включва исландските гейзери, които заедно с парка Тингвелир и Гълфос образуват туристическия маршрут „Златен кръг“. Тук ще видите природата в целия й блясък, докато се удивлявате на съскащите горещи извори, от които произлиза името Гейзер. На място е организиран двустепенен обяд, а екскурзията е целодневна.

7-ми ден /03.09.2024/ Исафьордур, Исландия - Престой в Исафьордур от 09:00 до 21:00ч. Исландия е различна и непозната за нас страна с грандиозни водопади и дълбоки фиорди. Напускайки кея, ще имате около час живописно пътуване до Динянди, великолепен водопад, който се намира в красивия фиорд Арнарфьордур. Висок около 100 метра, той се спуска каскадно по планинския склон, разстилайки се като булчински воал. Екскурзията също така дава възможност да се запознаете с издълбания от ледници регион в най-старата част на Исландия. Зашеметяващите пейзажи включват всичко – от тесни проходи през остри планински хребети до дълбоки, красиви фиорди, където фермите и селата се сгушват на тясна ивица земя.

8-ми ден /04.09.2024/ Акурейри, Исландия - Престой в Акурейри от 09:00 до 17:00ч. Исландия е известна като място за наблюдение на китове, а пристанището на Акурейри е едно от най-добрите места в страната, защото заливът, в който идват да се хранят различни морски бозайници, е целогодишно без лед. Насладете се на незабравима екскурзия за наблюдение на тези прекрасни морски създания. В допълнение към изобилието от морски птици кайри, в залива идват сини китове, белоклюни делфини и игриви морски свине – бозайници, близки до делфините, които обичат да плуват около лодките. Най-голямата атракция обаче са гърбатите китове, които лесно се разпознават по черно-белите си плавници и фонтаните вода около тях. Те са известни със своята водна акробатика.

9-ти ден /05.09.2024/ на вода - Пълни с впечатления от Исландия отплавате на юг. Използвайте деня за почивка или изберете от многото атракции и забавления, които се предлагат на борда.

10-ти ден /06.09.2024/ Леруик, Шетландски острови - Престой в Леруик от 08:00 до 18:00ч. Леруик е столицата на Шетландските острови и най-северният град на Великобритания. Смята се, че е основан от контрабандисти, а обликът му отразява влиянието на келти, норвежци и британци. Ще можете да се разходите из старите улички, да опитате специалитет в местните кафенета и ресторанти, да си купите интересни сувенири и да се полюбувате на редки морски птици и бозайници.

Може и да се включите в екскурзия, за да се запознаете с острова. Ще се отправите към Скалоуей, бившата столица на Шетландските острови. Там ще посетите замъка Скалоуей, построен през 1600г. от тиранина граф Патрик Стюарт. Ще имате и  свободно време за разходка из крайбрежната улица, преди да напуснете града и да продължите по долината Тингвал през покрити с торф и вековна трева пейзажи. По пътя обратно към Леруик ще имате възможността да видите част от многобройните острови, които съставляват Шетландския архипелаг.

11-ти ден /07.09.2024/ на вода - Още един ден, през който ще плавате, наслаждавайки се на круиза.

12-ти ден /08.09.2024/ Хамбург

Пристигане в Хамбург в 07:00ч. След закуска напускане кораба и се отправяте към летището за полет Хамбург – Мюнхен – София.

Круизен кораб MSC PREZIOSA:

Със своите 330 метра дължина, 18 палуби, 1750 кабини и 27000 м2 публични пространства, Preziosa е чудесен избор за всяко пътешествие по море.

Голям избор от места за хранене и забавления:

2 основни ресторанта, 2 бюфет ресторанта, Butcher`s cut – американски стек хаус, Суши ресторант, 9 бара на закрито и 3 на откритите палуби, дискотека. Театър с 1600 места, който представя различна шоу програма всяка вечер, казино.

Шопинг зона с безмитни магазини и бутици, кибер кафе, библиотека, фото студио.

СПА и релакс:

Ауреа СПА – термална зона със сауна, парна баня, солариум, масажи и козметични процедури, фризьор и маникюр, фитнес център.

4 басейна, 12 джакузи, 120 метрова водна пързалка, плажна зона с шезлонги на откритата палуба.

Зона за деца и младежи:

Клуб за деца до 12г. и тийн клуб до 17г. с анимация, боулинг, виртуални игри, 4D кино, симулатор на Формула 1.

Стаи:

Каюти с балкон, каюти с прозорец /не се отваря/, вътрешни каюти, каюти за инвалиди. Всички с интерактивна ТВ, телефон, сейф, минибар, климатик, интернет срещу заплащане. Луксозни суити в Яхт клуба на последните етажи със собствена рецепция, СПА зона, отделен бар и ресторант и обслужване от личен иконом.