Турагенции

Елфи турс показва нестандартни места от Френската Ривиера

   
Елфи турс показва нестандартни места от Френската Ривиера

Романтика, морски бриз и кокетни градчета… Какво по-хубаво от това? Тези описания веднага предизвикват асоциации със спиращата дъха Френска Ривиера! Вдъхновило множество артисти средиземноморското крайбрежие на Франция несъмнено се нарежда сред най-красивите места в Европа. Регионът, известен още като Кот д'Азур, впечатлява със своята опияняваща атмосфера, луксозни курорти, красиви плажове и богато културно наследство.

Най-известните дестинации във Френската Ривиера несъмнено са Ница, Кан, Монако и Сен Тропе. Те са идеалното решение за онези туристи, които искат да видят повече забележителности, да усетят нощния живот и като цяло да си прекарат една забавна лятна почивка.

Истинският чар на Френската Ривиера обаче се крие в по-малките градове, които са запазили автентичния си чар, и съзнават уникално усещане за безвремие и непретенциозен лукс у посетителите. Именно за това програмата на “Елфи турс” в региона се съсредоточава най-вече върху подобни по-малко известни места.

На 27 април и 29 септември 2024 г. две групи на туроператора ще се отправят на 8-дневна екскурзия в Кот д'Азур. Цените за програмата започват от 2458 лв. на човек и включват самолетен билет София - Барселона - София с включени летищни такси, един брой чекиран багаж до 23 кг, както и ръчен до 8 кг. Също така пакетната цена покрива транспорт с лицензиран за международни превози автобус, 7 нощувки със закуски в хотели – 6 на Кот Вермей (района на Перпинян) и 1 в района Барселона, 7 вечери, разглеждане на Барселона и Жирона, екскурзоводско обслужване по маршрута, водач от агенцията и застраховка "Медицински разходи и злополука в чужбина" за 10 000 евро.

Полетът до Барселона е добра алтернатива, тъй като каталунската столица е много близо до Кот Вермай. Разположен в близост до границата с Испания, Кот Вермей съчетава всичко любимо от средиземноморската култура. Освен страхотни плажове и живописна архитектура, регионът е изпълнен и с много исторически богатства. Освен това по път към Франция групата на “Елфи турс” ще има време да разгледа и Жирона - един от най-живописните средновековни испански градове. Френският пример за средновековно величие пък са 

крепостите в Каркасон и Перпинян

които също са спирки по програмата. Ако Каркасон ви се струва познато като име, вероятно сте играли поне веднъж на играта със същото име. Е, това е градът, вдъхновил художника да нарисува всички криволичещи улички, крепостни стени и църкви на малките квадратни плочки за игра. Да, има и малка река, която огражда града. В Каркасон оживяват и приказките за трубадурите, принцесите в кулите и изобщо - романтично кътче, което ще напълни и душата, и очите ви с красота.

Колкото до Перпинян - той е бил обявен не от кого да е, а от самия Салвадор Дали за “Центъра на света”. В Перпинян има множество забележителности, които привличат туристи от цял свят. Едно от най-впечатляващите места за посещение е катедралата на Свети Жан-Батист - невероятен пример за готическа архитектура със своята изящна изработка и уникална атмосфера. Освен това, Перпинян предлага и други архитектурни бижута като Palais des Rois de Majorque, впечатляваща средновековна резиденция, която разкрива историята на града през вековете. Градът е известен също и с богатото си културно наследство, което се отразява в многообразието от музеи, галерии и театри.

Друга интересна допълнителна екскурзия в района е до Андора. Малката държава, сгушена между Франция и Испания, е една от най-забележителните туристически спирки в Европа. Столицата Ла Веля се намира в сърцето на Пиренеите и настроението е много повече като за алпийско градче, отколкото за космополитен град. Природните богатства на града обаче ще са по вкуса дори и на най-върлите почитатели на плажовете. Стар град, малки улички и впечатляващи кули - в Андора приказката за средновековието, която започва още в Жирона и Каркасон, продължава!

Нарбон е другата перла 

в програмата на “Елфи турс”. Скрит във вътрешността и далеч от своите по-блестящи съседи във Френската Ривиера, Нарбон е с по-бавен ритъм на живот. Основният Canal de la Robine пресича града, където солени блата и лагуни, пълни с рибарски лодки, в миналото са привличали артисти и художници. 

Като цяло “Елфи турс” са се постарали да направят пленителна и нестандартна програма, която показва Френската Ривиера в една различна светлина. Далеч от шумните партита и големите градове, тези предложения ще накарат всеки да се пренесе във време на крале и кралици!

Йоана Шомова