Новини Събития

Фалшиви реклами за почивки в Турция

   
Фалшиви реклами за почивки в Турция

От Асоциацията на потребителите в Турция предупреждават за наличие на много фалшиви реклами за почивки в страната, предава кореспондентът на БТА Нора Чолакова.

Левент Кючук, председател на Асоциацията на потребителите, уточни, че през последните години много граждани са станали жертви на фалшиви сайтове при резервиране на почивки.

„Нашите потребители, които правят резервации, като избират туристически компании от търсачките в интернет, трябва да бъдат много внимателни, защото измамниците правят много фалшиви реклами в интернет”, каза Кючук.

Той обърна внимание на увеличаващия се брой хора и компании, които действат с измамна цел.

„Потребителите трябва да изберат компанията, която са проучили добре, а не първата, на която попаднат в търсачката”, каза Кючук.

Асоциацията на потребителите в Турция се е сблъскала с проблемите на много потребители, които са загубили парите си заради измамници и съответно не са могли да отидат на почивка. Кючюк добави, че измамниците веднага искат от гражданите да извършат паричен превод.

Председателят на Асоциацията на потребителите каза, че особено важни за потребителите при избора на почивка са и коментарите, направени по адрес на компанията.