Оферти

Екскурзия в Дания - Копенхаген, градът на приказките и щастливите хора

   
Екскурзия в Дания - Копенхаген, градът на приказките и щастливите хора

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН 1

София – Копенхаген

Отпътуване от летище София за Копенхаген с полет на авиокомпания „Wizz Air“ или "Ryanair". Пристигане на летището в Копенхаген. Пешеходна разходка в Копенхаген (включена в цената при минимум 15 записани туристи! - необходимо е ползване на градски транспорт): Площадът на Кметството със сградата на Кметството (отвън) – монументална сграда, открита през 1905 г., дело на датския архитект Мартин Нироп, който черпи вдъхновение за сградата от Кметството на италианския град Сиена; площад „Гамелторв“ или Старият площад – най-старият площад в Копенхаген, датиращ от основаването на града през 12 в., на който се намира фонтанът „Каритас“ – най-старият фонтан в Копенхаген; площад „Нюторв“, създаден от крал Кристиян IV; църквата на Дева Мария (отвън) или по-известна днес като Катедралата на Копенхаген – красив пример за неокласическа архитектура в Дания; Кръглата кула (отвън) – една от най-разпознаваемите забележителности на Копенхаген, издигната през 17 в. по времето на крал Кристиян IV като астрономическа обсерватория, която функционира и до днес като такава, а на върха на кулата има панорамна площадка, която предлага едни от най-добрите гледки към града; дворецът „Кристиансборг“ (отвън), където се помещава датския парламент; Кралската библиотека (отвън), чието най-ново крило е известно с прозвището „Черния диамант“, завършено през 1999 г.; църквата „Св. Николай“ (отвън), от която днес е останала само кулата – една от най-разпознаваемите забележителности на Копенхаген, заради високия си 90 м шпил и в която днес се помещава Центърът за модерно изкуство на Копенхаген; площад „Конгенс Нюторв“ – най-големият площад в Копенхаген, оформен като такъв през 17 в. по времето на крал Кристиян V; старото пристанище „Нихавн”. Трансфер до хотела. Настаняване (след 15.00 ч.). Нощувка.


ДЕН 2

Копенхаген – Хелзингор – Хелсингборг – Копенхаген

Закуска. Свободно време в Копенхаген по „Строгет” – най-дългата пешеходна улица в света (необходимо е ползване на градски транспорт). Възможност за индивидуално посещение на Музея на книгата на Гинес, замъка „Розенборг” или градините „Тиволи”. Туристическа програма по желание и срещу допълнително заплащане (могат да се заявят и двете екскурзии): 1. Панорамна обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): статуята на малката русалка – символ на Копенхаген, направена по поръчка на пивовара Карл Якобсен през 1913 г.; фонтанът „Гефион“; църквата „Св. Албан“ (отвън), известна като английската църква, построена в края на 19 в. в характерния британски готически възрожденски стил; кралският дворец „Амалиенборг” (отвън) – зимна резиденция на кралското семейство (отвън); църквата на Фредерик (отвън), известна още като Мраморната църква, която се отличава със своя изключителен интериор в стил рококо, вдъхновен от базиликата „Св. Петър“ в Рим и впечатляващия си купол, който доминира в пейзажа на града; замъкът и градините „Розенборг” (отвън), построен в холандски ренесансов стил, в който днес се съхраняват кралските съкровища на Датската корона; градините „Тиволи“ (отвън) – вторият най-стар увеселителен парк в света, който отваря врати през 1843 г. 2. Екскурзия до Хелзингор и Хелзингборг. Отпътуване за Хелзингор, където се намира величествения ренесансов замък "Кронборг", разположен в най-тясната част на протока Йоресунд. Това е най-известният замък в Дания, включен в списъка на ЮНЕСКО и добил популярност от пиесата „Хамлет“ на Уилям Шекспир. Свободно време за индивидуално посещение на замъка. Екскурзията продължава с прекосяване на протока Йоресунд с ферибот (около 20 мин) до шведския град Хелзингборг - едно крайбрежно бижу, със завладяващ контраст от история, иновация и морска красота. Този очарователен град, разположен на западния бряг на Швеция, в идиличната провинция Сконе, има завладяваща история, която може да се открие и почувства в добре запазения му стар град: Кулата на замъка - крепостна кула, висока 35 метра, единствената останка от замъка Хелзингборг, който е бил построен по време на датското управление в началото на 14 век и някогашна могъща крепост, разположена в градския парк Слотсхаген на платото Ландборген над стария град; църквата „Света Богородица“, датираща от 12-ти век, а по-късно преустроена в готически стил; неоготическото Кметство, открито през 1897 г. със своята декоративна фасада, красиви витражи и висока часовникова кула. Свободно време по улица "Кулагатан" - първата търговска пешеходна улица в Швеция. Връщане обратно в Копенхаген. Нощувка.


ДЕН 3

Копенхаген – Малмьо – Лунд – Копенхаген

Закуска. Свободно време в Копенхаген (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание и срещу допълнително заплащане:  2. Целодневна екскурзия до Малмьо и Лунд: отпътуване за Малмьо през моста „Йоресунд” – най-дългият комбиниран автомобилно-железопътен мост в Европа, който свързва датската столица Копенхаген с шведския град Малмьо: туристическа програма в центъра на града - площад „Сторторгет” с конната статуя на крал Карл Густав X; Кметството; Резиденцията; църквата „Св. Петър” – най-старата сграда в Малмьо; площад „Лила”; замъкът „Малмьохус”; паркът „Кунгс”; паркът „Слотс”. Екскурзията продължава към Лунд - един от най-старите градове в Швеция, основан от датския крал Свен I Вилобради около 990 г. И днес все още могат да се видят ясни следи от датския му период, тъй като вътрешните градски улици до голяма степен следват средновековния модел. Сред калдъръмени улици и плудървени къщи средновековният град се слива с модерни сгради и иновативна среда. Лунд е известен днес най-вече със своя Университет - основан през 1666 г., университетът в Лунд, който наброява повече от 300 000 студенти, е една от най-старите, най-големите и най-престижните институции в Северна Европа. Пешеходна разходка в Лунд: Катедралата, построена през Средновековието, чиято най-стара част датира от 1085 г., а забележителният й астрономически часовник е от 15 в.; главната сграда на Университета в Лунд - монумунтална бяла сграда от 1882 г. в неокласически стил; главната търговска улица и площад "Сторторгет". Връщане обратно в Копенхаген. Нощувка.

ДЕН 4

Копенхаген – София

Закуска (ранна закуска или сух пакет). Трансфер до летището на Копенхаген. Отпътуване за България с полет на авиокомпания „Wizz Air“ или "Ryanair". Пристигане на летище София.

За повече информация вижте ТУК.