Новини Събития

Европейските дестинации, които е подходящо да посетим през март

   
Европейските дестинации, които е подходящо да посетим през март

Месеците след Коледа винаги са толкова трудни за мнозина и Арктическият взрив в началото на 2024 г. със сигурност не помогна на нещата.

Пролетта (и топлото време, което носи със себе си) все още се чувства далеч на хоризонта, така че ако сме отчаяни за малко зимно слънце преди това, имаме късмет. Март е чудесен месец за посещение на много части на света, включително райони на Югоизточна Азия, Северна Америка, Африка и Южна Америка. Най-хубавото от всичко е, че има и няколко европейски дестинации, където да избягаме от дъждовното, снежно, хладно и бурно време, с което обикновено се характеризира март. Да видим пет такива примера, които дават от Metro. 

Севиля, Испания

  • Температура: 15°C (до 20°C)
  • Брой слънчеви часове: 7

За съжаление, не можем да очакваме твърде много слънце от Европа през март, но югозападният испански град Севиля със сигурност ще стопли душата ни. Има вероятност температурите да достигнат до 20°C, но дори хладните 15°C са идеални за обикаляне на града пеша.

Архитектурата е най-забележителното на Севиля - особено ако обичаме, барок, ренесанс и мавритански стил. Със сигурност трябва да разгледаме катедралата, да се полюбуваме на Кралския Алказар (дворец, който сте забелязали в хитовия сериал на HBO Game Of Thrones) и да се разходим по Plaza de España от 20-те години на миналия век, за да се насладим на многобройните му керамични плочки.

Тенерифе

  • Температура: 17°C (до 21°C)
  • Брой слънчеви часове: 7

Малцина ще бъдат шокирани да видят този Канарски остров в нашия мартенски списък. Причината за това е проста: Тенерифе, макар и част от Испания, е географски разположен в Атлантическия океан край бреговете на Африка. Правейки го малко по-топъл от голяма част от континентална Европа през зимните месеци.

Освен това има всичко, което бихме искали от една гореща почивка: плажове, водни спортове, природа, туризъм, круизи, културни дейности, епичен воден парк и, разбира се, вулканичната планина Тейде.

Гозо, Малта

  • Температура: 14°C (до 17°C)
  • Брой слънчеви часове: 8

Архипелагът Малта се намира под Италия и край бреговете на Тунис в Африка. Това означава, че понякога може да достигне невероятно високи температури.

Това е едно от най-добрите времена за посещение на Малта, като да стигнем до там, отнема около два часа със самолет. Но ако сме видели Валета и искаме да разгледаме друга страна на Малта, си струва да се качим на ферибот до втория по големина остров Гозо.

Трябва обаче да останем на Гозо за няколко дни, за да разгледаме Виктория и средновековната цитадела на града, както и да се насладим на скалисти заливи, древни храмове, базилики, пясъчни плажове и, разбира се, да опитаме някои най-добрите малтийски ястия.

Кипър


  • Температура: 19°C
  • Брой слънчеви часове: 7

Кипър е едно от най-добрите предложения по това време на годината, като температурите през деня достигат почти 20°C. Вечер става по-хладно (някъде около 9°C), така че не е зле да си вземем нещо топло за през нощта.

Имаме голям избор къде да отседнем и какво да видим. Класическите курортни дестинации са Пафос, Лимасол и Ларнака. За градско изживяване, може да опитаме Никозия. А ако искаме да купонясваме, Агия Напа е нашето място.

Мадейра

  • Температура: 14-18°C
  • Брой слънчеви часове: 7

Подобно на Тенерифе и Лансароте, португалският Мадейра е един от четирите острова, съставляващи архипелаг (Порто Санто, Дезертас и Селвагенс) в автономния регион Мадейра. Освен че е заобиколен от лазурно синя вода, островът предлага прекрасен топъл климат през цялата година, което е страхотно.

Много потребители на TikTok сравняват Мадейра с епични дестинации като Хавай, Перу и Хърватия, благодарение на прекрасните скали и вулканични пейзажи, като някои дори го наричат "Хаваите на Европа".