Хотели

И хотелиерите във Велинград искат смяната на министър Динкова

   
И хотелиерите във Велинград искат смяната на министър Динкова
Златко Златанов и Зарица Динкова

Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград и Западни Родопи изпратиха писмо до вицепремиера и министър на външните работи и евентуален бъдещ премиер Мария Габриел, в което настояват за смяната на министъра на туризма Зарица Динкова при ротацията. „Като председател на най-голямата регионална браншова организация в район Велинград и Западни Родопи в областта на туризма, бих желал да изразя сериозната си загриженост в случай, че Зарица Динкова продължи да заема поста министър на туризма и след ротацията“, пише председателят на сдружението Златко Златанов в своето становище, което беше изпратено и до TravelNews.

Ние сме дълбоко разочаровани от нейната неспособност да реализира конкретни и ефективни мерки за подпомагане на туристическия сектор в региона. Въпреки многократните ни опити и официални писма да получим съдействие за организирането на най-мащабното, според нас, туристическо събитие за 2024 г., не срещаме разбиране, нито подкрепа в нейно лице, обяснява Златанов.

„Убедени сме, че министър Динкова има познания и опит в други сфери на управление, но времето, през което тя беше министър на туризма, показа, че не притежава нужните професионални и лични качества, за да заема този пост“, посочва Златко Златанов. Организацията настоява за назначаването на квалифициран и енергичен лидер, който да може да поеме и реализира конкретни мерки за подпомагане на туризма в региона на Велинград и Западни Родопи. Според тях е необходима нова визия и стратегия, която да се фокусира върху развитието на туристическия потенциал на този район и насърчаването на инвестиции в туристическата инфраструктура и услуги.

До момента сдруженията на заведенията и ресторантите, на туроператори, на хотелиери, на планинските водачи поискаха смяната на министъра на туризма Зарица Динкова при ротацията. Подкрепа получи от Асоциацията на инкаминг агенциите (представителствата на големите чужди туроператори), Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), „Албена“ АД и други основно големи хотелиери.

Мирослав Иванов