Новини Транспорт

KLM обяви лятното си разписание за 2024 г.

   
KLM обяви лятното си разписание за 2024 г.

KLM ще обслужва 155 дестинации това лято - 92 в Европа и 63 междуконтинентални. KLM ще увеличи наличния капацитет на местата с около 7% в сравнение с лятото на 2023 г., достигайки близо до нивото преди Covid. Лятното разписание стартира на 31 март 2024 г. и продължава до 26 октомври 2024 г.

KLM ще увеличи честотата на полетите до различни междуконтинентални дестинации. Авиокомпанията ще изпълнява повече полети до Джакарта в комбинация с Куала Лумпур и до Денпасар в комбинация със Сингапур. KLM възобнови директните полети до Осака и ще възобнови ежедневните услуги до Токио Нарита. Честотата на полетите ще бъде увеличена и до Тайпе, Хонконг, Монреал, Торонто и Лос Анджелис. Капацитетът до дестинации в Северна Америка в момента е над нивата от 2019 г. Тези промени са продиктувани от промените на пазара и на потребителските нагласи

KLM ще възобнови ежедневните услуги до Тел Авив от понеделник, 1 април. Тази услуга ще се извършва с междинно кацане в Ларнака до 19 май. KLM следи отблизо ситуацията със сигурността в Израел.

В Европа KLM ще увеличи честотата на полетите до различни дестинации това лято. В Скандинавия KLM ще извършва ежедневни полети до Билунд (Дания) и Ставангер (Норвегия). Във Великобритания честотата на полетите ще бъде увеличена до Единбург, Нюкасъл, Глазгоу и Саутхемптън. KLM ще продължи да лети доМарсилия и през лятото и ще има ежедневни полети до Ница. В Полша честотата ще бъде увеличена до Краков, Гданск и Вроцлав. KLM също ще увеличи честотата на полетите до Прага (Чехия) това лято. В Италия KLM ще увеличи полетите си до Болоня, Флоренция и Генуа.