Новини Турагенции

3 причини да посетите Дубай

   
3 причини да посетите Дубай

Дубай - светът на мечтите, място за екскурзия, което няма аналог на себе си в света, място в което не си в настоящето, а в бъдещето, мястото където думата „ невъзможно” не съществува. Преди десет години, Дари-тур отвориха Дубай като дестинация , очаровани от уникалната симбиоза между минало, настояще и бъдеще и неповторимата хармония между безбрежните пустини и луксозните небостъргачи, между бъдещето и миналото. Един свят който задоволява всеки вкус, в който всеки намира по нещо за себе си - релакс, култура, шопинг, кулинария. Дубай е осмата сред десетте топ дестинации за екскурзия в света. Всяка година над 22 милиона туристи си правят пътуване до там, водени от редица причини, най-важните сред които са :

Вълнуваща култура и история примесени с модерни сгради

Екскурзия в Дубай, една арабска приказка, в която традициите все още са живи, свещената древна култура не е потъпкана от съвременното общество, историята се помни и се поддържа жива от емиратите, които я преразказват на туристите посещаващи Баштакия, Рамката.

Феерични арабски танци, любовна арабска музика, омайва туристите в сафари лагерите, а ездата с камили, рисунките с къна, са неповторими преживявания чрез които ще докоснат до един различен свят по време на екскурзията.

Небостъргачите, лукса, нощният живот предразполагат към едно динамично пребиване по време на вашата екскурзия, изпълнено от емоциите на безбройните атракции, лудешките партита, изисканите ресторанти. Плуване с делфини, скокове с парашути, приключения с яхти, джетове, инфинити басейни и още и още.

Кулинарни вълшебства и безброй магазини

В Дубай ще се насладите на несравними вкусове, представяйки местната кулинария в най-добрата си светлина. Възможността да опитате ароматните съчетания на подправки и традиционни ястия е неповторима. Не сме споменали за луксозните магазини и вълнуващият шопинг, кулинарните изкушения, за златото, парфюмите, подправките.

Забележителни плажове и красива природа

Ще имате възможност да натрупате тен на красиви плажове, които са перфектни за почивка и релакс. Сафарито с модерни джипове в пустинята на Емиратите е страхотно приключение, което освен че покачва адреналина ви дава възможност да се насладите на естествената красота на региона. Пътуването в пустините, измежду златистите пясъчни дюни, ще ви остави с незабравими спомени за това място.

Разнообразната култура, вкусове и история, до които ще се докоснете, се съчетават с модерната архитектура и тенденции в инженерството в развитието на града. Емиратът има огромно предлагане на възможности за екскурзии, пълни с лукс, шопинг, плажове и приключения в пустините. Дубай е наистина изключително място в Близкия изток, което очаква вас за да го откриете.