Новини Събития

Пампорово намалява цените от 5 март

   
Пампорово намалява цените от 5 март

Условията за ски, сноуборд и зимни спортове в Пампорово са отлични. Ски зоните Пампорово и Мечи чал са отворени в пълния си капацитет, преодолявайки проблемите, предизвикани от разразилата се през почивните дни гръмотевична буря.

Зимният сезон в ски курорта се планира да продължи до края на априлската ваканция.

Хотелите в родопския курорт са почти пълни с туристи, като високата заетост на легловата база се очертава да продължи до края на февруари. Предимно английски, румънски и сръбски туристи почиват в Пампорово през февруари. Kурортът посрещат тази седмица повече английски групи, тъй като сега е зимната ваканция на Великобритания. За следващата седмица са преобладаващи резервации от румънски и сръбски ваканционни групи.

Снежно парти с гостуващи DJ се ще се провежда всяка събота на плац Студенец до края на ски сезона.

През март туристическият поток се очаква да бъде предимно от български клиенти. На 3 март за поредна година ще се състои традиционното празнично спускане с носии и български флагове. Хиляди българи от страната и чужбина пристигат за отбелязване на Националния празник със скиорско шествие по туристическата писта от връх Снежанка.

Големи намаления в Пампорово от 5 март

От 5 март до края на зимния сезон в курорта влизат в сила нови по-ниски цени на лифт картата, ски пакетите и хотелското настаняване в петзвездните хотели Орловец и Перелик. Цената на еднодневната лифт карта за възрастен (от 22 до 65 години) става 75 лева, за младежи (от 12 до 22 години) и възрастни над 65 години – 59 лева и за деца (от 7 до 12 години) – 45 лева. Лифт картата в пакет с оборудване ще бъде на цена от 85 лева за възрастен, 64 лева за младеж и 50 лева за дете на ден.

С цел стимулиране на повече активности сред подрастващите, от 5 март Пампорово обявява ексклузивни пакети за деца и младежи и увеличава възрастта в категория младеж от 18 на 22 години. Пълните ски пакети за минимум два дни, които включват целодневна лифт карта, оборудване и 4 часа ски обучение в група, започват на цени от 88 лева за дете и 21 лева за младеж да ден.

Заниманията за най-малките в детската ски градина на ски център Малина ще бъдат на цена 40 лева полудневно обучение и 70 лева за целодневно обучение с включен обяд. Ски услугите се предлагат в гардеробите на Пампорово АД. От 5 март петзвездните хотели Перелик и Орловец също обявяват специални мартенски пакети с 50% отстъпка при престой в дните от Неделя до Четвъртък на цени от 80 лева на човек на ден.

Атрактивни намаления и специални семейни оферти за хотел Орловец са актуални още през февруари в т.нар. Family days от 25 до 29 февруари 2024 г.

До края на сезона гостите на двата хотела могат да се възползват от безплатен детски кът с анимация в хотел Перелик.