Оферти

Великден в Албания 2024 - Max Royal - G 5*

   
Великден в Албания 2024 - Max Royal - G 5*

ДЕН 1 

* Отпътуване в 06:00 ч от автогара Сердика в София. Отпътуване от Перник в 06:30 ч (от бензиностанция – на околовръстен път), в 07:00 ч от Дупница ( от бензиностанция – на Околовръстен път), от Кюстендил в 07:30 ч (от бензиностанция – на околовръстния път). Продължаваме към македонската граница и по маршрут Скопие - Струга - Дуръс. Вечерта настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

- ДЕН 2 

* Закуска.

По желание: целодневна екскурзия до Круя и Тирана с допълнително заплащане. Ще се отправим сутринта към родното място на националния герой Скендербег с едноименния замък- крепост и музей. Известен в градчето е и Етнографския музей, съхраняващ експонати на повече от 400 г. Ще се разходим из калдъръмената чаршия, останала завещание от Османско време.

Екскурзията ни ще ни отведе до Тирана. Туристическа обиколка из центъра на града минавайки през площад Скендербег, джамията „Етем Бей”, Часовниковата кула, статуята на Скендербег, Дворецът на културата, Националния исторически музей. Пирамидата на Енвер Ходжа. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

-ДЕН 3

* Закуска.

* По желание допълнителна екскурзия до Берат - срещу допълнително заплащане. Сутринта отпътуване към градът на хилядите прозорци”, разположен на албанската река Осум и носещ славянското си име Белиград до 17 век. В града-музей, защитен от ЮНЕСКО като част от Световното културно наследство. Туристическа обиколка из Стария град, Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей. В града остават запазени и част от православни църкви. Връщане в хотела. 

Празничен великденски обяд.

Ранният следобяд посещение на Дуръс. Ще започнем разходката ни от крайбрежната алея „Таулантия”, осеяна със стотици палми подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро, улични музиканти и търговци. Ще минем покрай православната църква , Венецианската кула, културния център, археологическия музей и др. Може да се насладите на италианско кафе и албанска баклава в някое от десетките заведения по крайбрежието. Ще имаме свободно време за снимки, пазар или чаша ароматно кафе.

Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

-ДЕН 4 

*Закуска. Отпътуване за България. Попътно спиране в Охрид.

*Свободно време за обяд и фото-пауза на Охридското езеро. Ще минем покрай Стария град, разположен в подножието на Самуиловата крепост, с чаровните кафенета и рибни ресторанти сгушени из калдъръмените улици.

*Пристигане в София късно вечерта на автогара Сердика

За повече информация вижте ТУК.