Оферти

Фестивал на лалето - Истанбул 2024

   
Фестивал на лалето - Истанбул 2024

Програма при престой от 2 нощувки:

Ден 1
Отпътуване от София в 20:00 ч.; 21:00 ч. тръгване от гр. Пазарджик (бензиностанция Shell); 21:45 ч. тръгване от гр. Пловдив (бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург); 22:45 ч. от Димитровград (бензиностанция Газпром на изхода на Димитровград, в посока Хасково). Нощен преход.

Ден 2
Рано сутринта пристигане в най-големия, космополитен и пищен град в Турция – мегаполиса Истанбул. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма такива, настаняването ще се осъществи след 14:00 ч. /в този ден няма закуска в хотела/.

По желание (срещу доплащане ) панорамна обиколка на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език: Преминаване по един от мостовете над пролива Босфор в Азиатската част на града, където ще посетим най-голямата джамия в Турция - Чамлъджа. Връщайки се отново в Европейската част на града, ще посетим Българската желязна църква „Свети Стефан“. Ще завършим панорамната обиколка със свободно време за шопинг в Египетския пазар.

Свободно време или по желание допълнителна екскурзия срещу доплащане:

За любителите на историята: Пешеходната разходка в историческия център на Истанбул с лицензиран екскурзовод на български език. Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Константин; фонтанът на Вилхелм II. Посещение на джамията Света София (по желание, срещу доплащане) - Вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост. За строежа на Света София /Hagia Sofia/ са използвани ценни материали от територията на цялата империя. Вътрешността е облицована със златни мозайки и мрамор. Много от мраморните колони са докарани от стари езически храмове от антични градове в Мала Азия. Света София е най-голямата църква в света в продължение на хилядолетие, чак до построяването на Севилската катедрала през 1520 г, а днес е четвъртата по площ.

За повече информация вижте ТУК.