Турагенции

Рапсоди травел организира пореден тур Lost in Istanbul

   
Рапсоди травел организира пореден тур Lost in Istanbul

Истанбул е един от онези градове, които се променят с всяка минута. Често сравняват турския мегаполис с Ню Йорк - заради многото възможности, вълнуващи преживявания, и в който на всеки ъгъл можеш да откриеш нещо интересно! Истанбул никога не остарява като дестинация - дори да сте го посещавали преди година, той вече се е променил и живее нов живот и е с нов ритъм.

Затова и туроператорът “Рапсоди травел” организира единадесети поред “Lost in Istanbul” тур. Програмата представлява едно необикновено приключение, съчетаващо от една страна възможността да се потопим в културното и историческо наследство, и от друга страна - уникално забавление!

От 5 до 8 април 2024 г.

българите ще могат същински да се потопят в атмосферата на мегаполиса. Екскурзията е на цена от 259 лв. и включва 2 нощувки със закуски в тройна стая, транспорт с туристически автобус, представител на агенцията по време на пътуването, както и цялостна организация.

Към пакетната цена е включена и обиколна екскурзия в центъра на Истанбул. По време на нея туристите ще могат да разгледат някои от най-популярните местни забележителности, като например българската църква „Св. Стефан“, по-известна като „Желязната църква“. Неслучайно тя е считана за най-красивия християнски храм в Турция. В историческия център на града ще се посетят Хиподрума, Египетския обелиск, Синята джамия, църквата „Св. София” и двореца Топкапъ. Разбира се, никое посещение в Турция не е пълно без малко шопинг. За това и “Рапсоди травел” са предвидили свободно време за пазаруване на Капалъ чарши.

Допълнително туристите могат да изберат разнообразни екскурзионни предложения. Много от тях ще посетят

EMMAR SQUARE MALL -

 уникален по рода си търговски център, който ще ви пренесе в света на лукса! Той е част от дубайската верига EMMAR и е проектиран да бъде незаменима дестинация за пазаруване и забавление. Търговският център предлага изключително изживяване на своите посетители от цял свят.

Приютявайки около 400 магазина, EMMAR SQUARE MALL отговаря за всяка нужда от съвременния градски живот - от хранене до развлечения. ЕММАR SQUARE е домакин на едни от най-луксозните световни марки магазини, които се предлагат за пръв път в Турция, както и всички местни модни брандове. Молът е истински рай за шопинг манияците, а удоволствието от уникалното пазаруване оставя незабравим спомен в съзнанието на всички посетители. EMMAR SQUARE се откроява като един от  най-забележителните проекти в Истанбул, предлагайки невероятна атмосфера, приказни паркове и много изкушения!

Аквариумът 

също е една от най-интересните спирки в града, особено за почитателите на подводния свят. Мястото е подходящо както за деца, така и за възрастни, тъй като впечатлява с размерите и биоразнообразието си.

Разположен в търговския център AQUA FLORYA, аквариум "Истанбул" е най-новият, най-големият и най-внушителният аквариум от своя клас в целия свят! Истанбулският аквариум заема водеща позиция сред световните аквариуми, благодарение на обема си, разнообразието от видове риби и развитите тематично-географски  маршрути (17 броя) - от Черно море до Тихия океан. Там могат да бъдат прекосени морета и океани от зала в зала, като междувременно туристите могат да се запознаят с изключително богатото разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни - от най-големите до най-малките. 

Всички живи организми в "Истанбул аквариум" продължават да живеят в условия, максимално близки до тези от местообитанието им. Подходящи декорации, интерактивни игри, филми и визуални графики, звукови и осветителни системи - това са само част от елементите, допринасящи за реалистичното усещане на човек и пренасянето му в богатия морски свят!

Разбира се, не бива да се пренебрегва и архитектурното богатство на Истанбул. В града има разнообразни сгради, които впечатляват - независимо дали говорим за небостъргачи с модерните си футуристични визии, или пък за палати с класически мюсюлмански дизайн. За любителите на този тип туризъм “Рапсоди травел” предлага и посещение на небостъргача “Сапфир” - най-високата сграда в града, и до двореца Долмабахче - сградата, от която се е управлявала Османската империя от 1856 до 1922 г. (с кратко прекъсване).

Друго преживяване 

в Истанбул, което не бива да се пропуска, е преминаването на Босфора. За това туроператорът е избрал две екскурзии по протока - дневна и вечерна. На дневната туристите могат да се насладят на чаша турски чай сред красивите гледки на европейския и азиатския бряг. Вечерният круиз пък ще бъде съпроводен от вкусна вечеря, богата шоу програма и незабравимо парти!

Съчетавайки всички тези възможности, “Рапсоди травел” наистина успява да покаже всички нюанси на Истанбул. Вечно разположен между два континента, между историческото и модерното, както и между забележителностите и забавленията, Истанбул е цяло преживяване. Градът си заслужава всяка минута!

Йоана Шомова