Новини Събития

Disney World вдига цените от 2025 г.

   
Disney World вдига цените от 2025 г.

Посещението на „най-щастливото място на Земята“ скоро ще бъде по-скъпо. Walt Disney World наскоро пусна в наличност билети до 31 октомври 2025 г. и най-ниската цена за еднодневно посещение на парк от веригата скача от $109 на $119. Компанията не е повишавала цените в своя водещ курорт в Орландо, Флорида, от декември 2022 г., припомня USA Today. Според календара на Disney, последният ден, в който посетителите могат да получат достъп до парк на цена от $109, е 26 септември 2024 г.

Според проучване на Travel + Leisure, някои от най-скъпите билети в Магическото кралство струват $184 за еднодневно посещение до 2025 г. За билета Park Hopper, който осигурява достъп до няколко парка в рамките на един ден, цената е $247. Дон Мънсил, който ръководи уебсайта за пътувания MouseSavers.com, казва пред CNN: „В миналото Disney просто повишаваше цените на всички билети наведнъж, вместо да пуска нови, добавяйки дати към своя календар... Тази нова стратегия е интересна, на фона на факта, че всички цени за 2024 г. останаха непроменени“.

Въпреки ръста в цените на билетите, пътуващите имат възможност да спестят, следейки за промоции. „Walt Disney World увеличи значително отстъпките след последното повишаване на цените на билетите през декември 2022 г.“, припомня Том Брикър, автор на туристическия блог на Disney.

Компанията редовно актуализира специална уеб страница с оферти, сделки и отстъпки. В момента тематичният парк промотира до 30% по-ниска цена за нощувка в хотелите при по-дълъг престой и специални оферти за членове на щатската армия. За да осигури повече възможности за отстъпки за посетителите, Walt Disney World наскоро обяви безплатен вход за водните паркове Typhoon Lagoon и Blizzard Beach за отседналите в хотелите на място. За пътешествениците, които планират предстояща ваканция в Disney и искат да спестят, експертите препоръчват посещение извън сезона, за да се избегнат пиковите тълпи по време на лятната ваканция или празниците.