Оферти

Айсберги и ескимоси – Арктическо приключение в Гренландия

   
Айсберги и ескимоси – Арктическо приключение в Гренландия

ПРОГРАМА

Ден  1 / 26.08.2024, понеделник, София – Копенхаген

Отпътуване от летище София с директен полен на Уиз Еър за Копенхаген  в 13:40ч (самолетните билети са извън пакетната цена). Кацане в Копенхаген в 15:30, посрещане и трансфер до хотел Kong Arthur  4*. Настаняване и разходка в един от най-интересните квартали на града Норебро, в близост до който е и самият хотел. Нощувка.

Ден 2 / 27.08.2024, вторник, Копенхаген

Закуска. Свободно време за опознаване на неголямата, но интересна столица на Дания. Ще посетим парка Тиволи, чиито прекрасни градини са  вдъхновили Ханс-Кристиян Андерсен да напише “Славеят на китайския император”. Ще се разходим по Стрьогет - главната търговска улица на Копенхаген, ще опитаме реномираната бира Карлсберг директно от пивоварната и ще видим Малката русалка, символ на града. Нощувка.  

Ден 3 / 28.08.2024, сряда, Копенхаген -  Илулисат/Гренландия

Днес излитаме от Копенхаген  за Гренландия с полет на Гренландски авиолинии през Кангерлусуак. Пристигане в Илулисат, посрещане и  трансфер до хотел Best Western 4* . Настаняване, време за аклиматизация и първа разходка зад Полярния кръг. Градчето е смесица на ескимоска и съвременна култура и е известно с безбройните си кучешки впрягове (които имат предимство на пътя!). То е в непосредствена близост до гигантски айсберги, много от които с причудливи скулптурни форми и се слави със своята над 4000-годишна история, свързана с първите ескимоски заселници. В края на дългия летен ден ни очаква вечерен круиз до Ледения фиорд Илулисат. В него  плуват стотици айсберги, а краят на фиорда е един от най-активните и бързи ледници в Гренландия - Сермек Куялек.  Възможност за невероятни снимки на фона на залязващото полярно слънце! Връщане в хотела и нощувка.

Ден 4 /29.08.2024, четвъртък, Илулисат /Гренландия       

Закуска в хотела. Днес е ден за наблюдение на китове. С корабче ще отидем навътре в морето и ще се насладим на величественото им плуване, издишването на огромни водни фонтани, пляскане с опашки и игра в естествената им арктическа среда. Следобед посещение на близкото ескимоско селищe Сермермиут, което е в листата на ЮНЕСКО. Връщане и нощувка в хотела.  

Ден  5 / 30.08.2024, петък, Ледника Еки    

След закуска ни предстои целодневна екскурзия с корабче до най-атрактивния айсберг Еки. Айсбергът е дълъг 80 км и е едно от най-красивите места в Гренландия. Гледката и звукът от падащите в океана огромни късове лед е впечатляващ, а преживяването това да се случва пред очите ти е просто „Като на Кино!“. Връщане в Илулисат и възможност за вечеря в едно от уникалните ресторантчета на този град, където да пробваме типичните ескимоски деликатеси.     

Ден  6 / 31.08.2024, събота, Илулисат – Копенхаген           

Закуска в хотела. Днес отпътуваме обратно за Дания. Трансфер до летището за полет до Копенхаген  с Гренландски авиолинии. Пристигане  и настаняване в хотел Kong Arthur  4*  . Нощувка.      

Ден  7 / 01.09.2024, неделя, Копенхаген - София                                             

Закуска в хотела. Свободно време в Копенхаген  до обяд . Трансфер до летището за директен полет до България с Уиз Ер в 16:00ч. Кацане на летище София в 19:40ч.

За повече информация вижте ТУК.