Транспорт

Служители на летища и жп транспорт в Германия стачкуват до събота

   
Служители на летища и жп транспорт в Германия стачкуват до събота

Транспортният сектор на Германия ще има проблеми от 4 ч. тази сутрин до 7:10 ч. в събота, след като машинистите и наземният персонал на "Луфтханза" подновяват стачките.

Отменени са полетите между Франкфурт и София за днес, вкл. трите на "Луфтханза" и сутрешният (в 6.25 ч.) в петък. За стачка гласуваха и повечето от 19 хил. стюардеси на компанията и дъщерното ѝ дружество Cityline, но не е обявена конкретна дата. Хамбург отмени всички 141 излитания за четвъртък (и натоварен ден в петък заради прехвърлени полети) поради липса на персонал за проверките за сигурност. Кацанията и транзитът през тях ще са възможни, съобщи ДПА.

Протестът в железопътните товарни превози започна снощи в 18 часа, а от 2 ч. местно време за 35 часа спира пътническият. Синдикатът на машинистите обяви, че повече няма да обявява бъдещи стачки 48 часа предварително.

Авиокомпания „Луфтханза“ (Lufthansa) има отменени полети до 9 март, съобщиха от Летище София. Полетите са от и до германските градове Мюнхен и Франкфурт. 

Отменени са следните полети:

7 март

Всички полети на авиокомпания „Луфтханза“  до и от Франкфурт и Мюнхен.

8 март

Всички полети на авиокомпания „Луфтханза“  до и от Франкфурт и Мюнхен.

9 март

LH1707 излитащ за Мюнхен в 6:10 часа.

Летище София съветва пътниците да се свържат с авиокомпанията възможно най-скоро, за да получат подробности, както и кой следващ полет може да използват. Актуална информация е публикувана и на интернет страницата на столичното летище.