Новини Хотели

InterContinental Sofia е Водещ хотел на България 2024

   
InterContinental Sofia е Водещ хотел на България 2024

InterContinental Sofia добави поредния приз ĸъм богатата си колекция от международни награди. Eдинственият представител на луксозния бранд InterContinental® Hotels & Resorts беше обявен за „Водещ хотел на България“ за 2024 г. Отличието се присъжда за шести пореден път от най-престижната световна класация за оценка на хотелски и туристически продукт - World Travel Awards.

„Тази награда е поредното признание за високия професионализъм на целия екип на InterContinental Sofia, който само за няколко години след своето откриване вече може да се похвали с цели 26 международни отличия“, коментира генералният мениджър на хотела Анджело Зукала. Той очаква и през настоящата година хотелът да запази лидерската си позиция в петзвездния сегмент в страната, продължавайки да допринася за утвърждаването на столицата като желана туристическа дестинация.

Класацията за Световните туристически награди се провежда ежегодно. Те са създадени през 1993 г., а днес марката World Travel Awards е призната в световен мащаб и е символ за качество и върхови постижения в индустрията. Победителите се избират на база оценката на крайни потребители и професионалисти в сферата на туризма на световно, регионално и национално ниво. Тази година церемонията по награждаването се състоя в Берлин, Германия.

InterContinental Sofia e част от InterContinental Hotels Group (IHG®) – лидер в хотелиерската индустрия с повече от 6000 хотела в над 100 страни. Хотелът е собственост на водещата инвестиционна компания „Галакси Инвестмънт Груп“. Той предлага неповторимо изживяване и спиращи дъха гледки към катедралата „Св. Александър Невски“ и планината Витоша.