Новини Събития

Албена напуска Националния борд по туризъм

   
Албена напуска Националния борд по туризъм
Красимир Станев, изпълнителен директор на Албена АД

В понеделник съветът на директорите на „Албена" АД – фирмата, която е собственик на едноименния курорт, е взел решение да напусне Националния борд по туризъм. Това съобщи пред „24 часа" изпълнителният директор на курорта Красимир Станев.

„Решението все още не отразено в Търговския регистър, но бордът реши с пълно единодушие да напуснем организацията и това съвсем скоро ще стане официално", каза Станев.

Албена е един от основателите на организацията преди повече от 15 години. „Тогава бяхме много въодушевени от идеята браншът да се обедини. Но виждаме, че организацията става все по-неефективна, изпадаме в дребнотемие и кадруване. Не е работа на бранша да обсъжда кой да е министър и кой не, това е политически въпрос и ние сме длъжни да работим с който и да е министър", каза Станев.

Повод да направи съобщението за напускането на Националния борд по туризъм Станев намери в разпространена тази сутрин декларация, подписана и от тази организация, в която се заявява на управляващите, че трябва да сменят министъра на туризма Зарица Динкова.

Красимир Станев и "Албена" АД от един месец яростно защитават Динкова да остане на поста. Браншовите организации обаче не я подкрепят и искат нейната смяна при ротацията. 

Мирослав Иванов