Новини Турагенции

Тандем травел получи международен сертификат Travelife за устойчивост

   
Тандем травел получи международен сертификат Travelife за устойчивост
Даниела Стоева (вляво) показва сертификата
  Тандем Травел

По време на най-голямото и значимо туристическо изложение ITB Berlin 2024, българският туроператор "Тандем травел" получи международен сертификат Travelife за устойчивост. Това обяви управителят на компанията Даниела Стоева. "Имахме честта на специална церемония да ни бъде връчен сертификатът за постигната най-висока степен на компания, развиваща туризъм, основан на политиките за устойчивост и корпоративна социална отговорност", каза Стоева. 
Отличията бяха връчени на над 100 компании от цял свят, които през последните 12 месеца са завършили успешно процеса на сертификация. В България има още един туроператор, който е сертифициран по Travelife, както и няколко хотела.

Какво е Travelife сертификат?
Travelife е международна сертификационна програма, която се отнася за устойчивия туризъм. Тя е разработена от Британската асоциация на туристическите агенции - ABTA (Association of British Travel Agents). Предназначена е да помогне на туристическите компании и хотелите да се ангажират с отговорен и устойчив подход към туризма.
Сертификатът Travelife се присъжда на базата на независими оценки, които включват оценка на въздействието върху околната среда, социалната отговорност и икономическата устойчивост на туристическата дейност на дадената компания или хотел. Програмата на Travelife се основава на международни стандарти и принципи на устойчивост, включително опазване на околната среда, спазване на правата на работниците, взаимодействие с местната общност и подпомагане на местната икономика.
Сертификатът Travelife предоставя възможност на туристическите компании и хотелите да докажат своята ангажираност с опазването на околната среда, социалната отговорност и устойчивото развитие. Той служи като признание за постигнатите стандарти и допринася за увеличаването на доверието на туристите и клиентите към дадена компания или хотел, като им предлага устойчива и отговорна опция за туристическия им избор.

Мирослав Иванов