Новини Събития

Номинираните за Оскар ще получат луксозни пътувания

   
Номинираните за Оскар ще получат луксозни пътувания

Само четирима актьори ще си тръгнат от церемонията по връчването на наградите "Оскар" в неделя със статуетка. Но независимо кои са победителите, всички 26 номинирани ще получат по нещо - чанта, препълнена с различни подаръци, като част от тях включват чанти, аксесоари, козметични продукти и дори луксозни пътувания, като общата им стойност достига до близо 180 хил. долара.

За поредна година базираната в Лос Анджелис маркетингова компания Distinctive Assets подготвя чанти с подаръци, които да раздадат на всички актьори, номинирани в главните категории за "Оскар". Те са над 300 пъти по-скъпи от реалната стойност на самия Оскар - статуетката, покрита с 24-каратово злато, струва само около 400 долара.

Най-скъпият подарък в тазгодишната чанта е тридневен престой за 50 хил. долара в Chalet Zermatt Peak - хотел в ски курорт в швейцарските Алпи. Номинираните могат да поканят до девет гости за частно ползване на хижата.

Шестетажната хижа разполага с прозорци от пода до тавана с гледка към планина Матерхорн, както и спа център и собствен масажист. Гостите ще се хранят с многостепенни вечери, приготвени от гурме готвач, ще имат достъп до напълно заредена винарска изба, както и до автомобил с личен шофьор, който е на разположение 24 часа в денонощието.

Други скъпи преживявания, включени в торбичката, са седемдневен престой в калифорнийския спа център Golden Doorна стойност 24 хил. долара с ежедневни масажи, храна от т.нар. метод ферма до маса (farm to table), частни туристически маршрути и класове по осъзнатост.

В чантата с подаръци има не само луксозни почивки, но и десетки предмети, включително:

Преносим грил Schwank, който може да се нагрява до 1500 градуса с цена от $1350
Чанта за $335, "ръчно изработена от майстори занаятчии" от канадската фирма Elboque.
Устройство за терапия на съня с червена светлина от Helight
Шоу на живо, изнесено от магьосника Карл Кристман, което "съчетава магия, четене на мисли, хипноза и комедия".
Процедура с микроигли от Cynosure на стойност 10 хил. долара, "предназначена за стягане и съживяване" на кожата и "свеждане до минимум на общите признаци на стареене".

Ще бъде раздадени и още подаръци, включително козметика на EpicLight Beauty, ръчно изработен веган шоколадот Fetcha Chocolates, шотландски джинGin Bothy и комплектът Deafinitely Divine Glow Kit от луксозната марка за баня и тяло Hotsy Totsy Haus.

Сред най-евтините артикули в чантата е ретро версия на кубчето на Рубик, което струва само около 15 долара. То се дава в чест на 50-годишнината от създаването му и е с оригиналното лого и цветовата схема на логическия пъзел.

Номинираните за "Оскар" ще получат и селекция от избрани книги, включително заглавия от Брайън Скавнак, Марк Дейли и Брайън Ейбрамс.

Пакетът от шестцифрена сума е запазен единствено за номинираните в категориите за актьорско майсторство и режисура. Водещият на "Оскарите" Джими Кимъл също ще получи торбичка.

Сред номинираните тази година са знаменитости като Ема Стоун, Лили Гладстон, Килиан Мърфи, Америка Ферера, Кристофър Нолан, Джефри Райт и други.

През годините подаръците за "Оскар"-ите почти винаги са били в такъв огромен и луксозен обем и варират от круиз до Антарктида до годишен наем на Audi. Както и при рекламите на Супербоул (финалът на първенството на Националната футболна лига на САЩ), включването в пакета с изненади за филмовите награди е свързано с известен риск, но марките се надяват, че той ще се изплати с подкрепата на известни личности.

Това вече се е случвало. През 2013 г. Ейми Адамс беше снимана с подарена тениска с надпис "Strong Is The New Skinny", а предишни номинирани, сред които Виола Дейвис и Марк Ръфало, са споделяли снимки от безплатните си пътувания в Instagram. Някои от тях дори са станали постоянни клиенти на фирмите. Актьорът Рон Хауърд е организирал сватбата на сина си във фермата "Уинвиан" в Кънектикът, след като първото му посещение в нея е именно следствие от намереното в чантата за "Оскар"-ите.

Според основателката на Distinctive Assets Лаш Фари торбичките "имат по-голяма цел".

"Тези номинирани са в уникалната позиция да помогнат неимоверно много на участващите марки, като просто носят, използват и говорят за тези продукти", споделя тя.

Колко струват "Оскар"-ите?

Изданието "Fortune" посочва, че домакинството на престижните филмови награди струва цяло състояние, но носи много повече приходи. Рекламодателите дават по 1,85 млн. долара за 30-секундна реклама по време на церемонията.

Това е по-малко от 7-те милиона долара, които американската телевизия CBS взе за реклама от Супербоул тази година, но "Оскарите" носят сериозни приходи от 120 милиона долара.

Американската финансова компания WalletHub изчислява, че събитието стимулира икономиката на Лос Анджелис с приблизително 170 млн. долара, а филмите, които печелят наградата за най-добър филм, получават средно 7,8 млн. долара увеличение на продажбите на вътрешния пазар.