Турагенции

Уникален круиз за българи се предлага из Япония и Южна Корея

   
Уникален круиз за българи се предлага из Япония и Южна Корея

В последните години се наблюдава огромен интерес към източноазиатските култури. От музикалните идоли в Южна Корея, през аниметата на Япония, тази част от света натрупа много фенове. И въпреки че категорично страните ще удовлетворят този тип интереси на всеки, Япония и Южна Корея предлагат много повече от това.

Богатата история, красивите забележителности и разкошната природа правят двете азиатски страни изключителни туристически дестинации. За това и туроператорът “Тара турс” ги съчетава в незабравима екскурзия. Групата ще пътува на 27 септември, създавайки уникално 18-дневно приключение.

За максимално удобство екскурзията се организира с круиз. Туристите ще имат изключителната възможност да обиколят разнообразни места в Япония и Корея, придвижвайки се основно по вода.

Цените започват от 6570 лв. на човек и включват самолетни билети с летищни такси за полети София - Доха - Токио (Нарита)/Инчеон (Сеул) - Доха - София с включен багаж по един брой ръчен и по един брой чекиран куфар на човек, 11 нощувки на круизен кораб NCL Spirit на пълен пансион, 3 нощувки със закуска в хотел 3* в центъра на Токио, 1 нощувка със закуска в хотел 3* в центъра на Сеул, представител на туроператора с български език, както и всички трансфери по програмата. Към пакета “Тара турс” предлага и медицинска застраховка за чужбина с покритие 15 000 евро на човек от “Евроинс”.

Приключението започва от Токио, 

столицата на Япония. Това категорично е една от най-вълнуващите и културно-разнообразни туристически дестинации в света. Смесица от традиция и модерност, Токио предлага на посетителите си безброй възможности за разглеждане. Градът е дом на някои от най-високите сгради в света, като знаменитата кулата Tokyo Skytree и небостъргачите в района Шинджуку. Този модернизъм отлично е съчетан с малки градски оазиси под формата на традиционни японски градини, които създават усещане за безкрайно спокойствие.

Освен това, Токио притежава множество културни забележителности като например обектът на световното културно наследство “Светилища и храмове на Нико”. Той се състои от 103 структури, разположени в три комплекса. Един от най-впечатляващите и с право най-посещаваните е комплексът Тошогу - мавзолеят на Токугава Иеясу, основателят на могъщия шогунат Токугава, управлявал Япония от 1603 до 1867 г. Разкошен и цветен, храмът Тошогу е в ярък контраст с много от по-стоическите религиозни структури в Япония.

 

Планината Фуджи е едно от другите емблематични места в Япония. Със своите 3776 метра, планината е най-високата в Япония. Не е изненадващо, че почти перфектно оформеният вулкан е бил почитан като свещена планина и е имал голяма популярност сред художниците и обикновените хора през вековете. Последно изригва през 1707 г., той стои на границата между префектурите Яманаши и Шизуока и може да се види от Токио и Йокохама в ясни дни. От пристанището Шимизу се открива впечатляваща гледка към Фуджи, която би вдъхновила всеки с величието си.

Следващата японска спирка е Нара, най-старата столица на Япония (710 - 784 г.) и люлката на японските изкуства, литература и занаяти с храмове и светилища, които датират отпреди тези в Киото. По модел на Чанган, столица на китайската династия Танг, изящният град Нара е дом на осем обекта на световното наследство и множество художествени и архитектурни реликви, класифицирани като национални съкровища и важни културни ценности от японското правителство.

Това са само някои от вълнуващите места, заложени в програмата на “Тара турс”. Богатото разнообразие от забележителности в пакета позволяват на туристите същински да се потопят в местната култура и да опознаят Япония далеч от комерсиалното.

Разбира се, 

Южна Корея 

е не по-малко вълнуваща дестинация. Първата спирка в страната е остров Чеджу. Той се намира югозападно от Корейския полуостров и е най-голямата туристическа дестинация на Корея. Целият остров е определен като специална туристическа зона. Всяка година около 8,7 милиона души от Корея и чужбина посещават този завладяващ остров с размери 73 км на 31 км. Остров Чеджу печели тройната корона на ЮНЕСКО, тъй като е обявен за световно природно наследство, глобален геопарк и биосферен резерват, както и за едно от новите седем чудеса на природата.

 

Няма как да пропуснем и Сеул - уникалната столица на Южна Корея. Това е динамичен град, който безстрашно проправя път към бъдещето, като същевременно вярно съхранява своето гордо минало. Той е един от водещите глобални столици, високотехнологичен град и дом на Samsung, LG и Hyundai-Kia, кей-поп културата (BTS) и нашумяващата корейска козметика.

В програмата е предвидено посещение на Кьонгбоккунг - най-големият от 5-те двореца в града, чието име означава „Дворецът, благословен от великите небеса”. Тук може да видите церемонията за смяна на караула и да се запознаете с живота, културата и обичаите на Южна Корея от времето на династията Чосон, последната преди японската окупация. Другият обект от обиколката е телевизионната кула „Намсан“, наречена на името на планината, на която се намира. Близо до нея е старият град на Сеул “Намсангол Ханок“. Тук може да видите къщите ”ханок”, да се облечете в традиционно корейско облекло “ханбок” или да научите как се прави кимчи.

 

 

Япония и Южна Корея предлагат богата палитра от преживявания и определено показват съвременния свят в една различна светлина. Такъв тип екскурзии до другия край на света вдъхновяват не само с красотата си, а и чисто на културно ниво. Туристите могат да се запознаят с интересни обичаи, да научат нови и интересни неща и да се насладят на едно незабравимо приключение.

Йоана Шомова