Оферти

Азорски острови и Лисабон, 2024 г.

   
Азорски острови и Лисабон, 2024 г.

Невероятна възможност за комбинирана екскурзия в Португалия - Лисабон и Азорските острови с панорамна обиколка на Лисабон, полудневна обиколка на Понта Делгада на остров Сао Мигел с местен екскурзовод, настаняване в хотели 4*, самолетни билети с включени летищни такси и багаж, трансфери от и до хотелите, застраховка.

Ден 1 - София – Лисабон
Отпътуване от летище София, Терминал 1 в 14:55 ч. с полет на авиокомпания Wizz Air по маршрут София – Лисабон. Пристигане в 17:25 ч. на летището в Лисабон и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 - Лисабон – Понта Делгада
Закуска. Освобождаване на хотела в Лисабон. Трансфер до летището. Полет до о-в Сао Мигел в 14:40 ч. Кацане в Понта Делгада в 15:40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 3 - Понта Делгада
Закуска. Полудневна туристическа програма в Понта Делгада с местен екскурзовод (включена в цената).

Понта Делгада е най-големият и най-важният град на о-в Сао Мигел и на Азорските острови като цяло, с повече от 5 века история. Разхождайки се по тесните улици на града, посетителите могат да видят добре запазените исторически сгради и поддържани паркове. Туристическата програма започва от крайбрежния булевард „Енрике Мореплавателя“ до т.нар. Градски порти – прекрасен архитектурен ансамбъл във формата на тройна арка, превърнал се в символ на града, построен през 18-ти век до стария кей и след това преместен при площад „Гонсало Велю Кабрал“, когато започва строителството на крайбрежния булевард. Фотопауза на площад „Гонсало Велю Кабрал“, известен още като „Трите площада“, където се намират едни от най-емблематичните паметници като бароковата сграда на кметството от 17-ти век и статуята на Архангел Михаил - покровител на острова, главната църква „Сан Себастиян“ в стил мануелин, музея на светото изкуство и стария йезуитски манастир с най-красивата барокова фасада на Азорския архипелаг. Екскурзията завършва при Манастира на надеждата. Свободно време.

Нощувка.

Ден 4 - Понта Делгада
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия: „Лагуа ду Фогу и Фурнас“.

Отпътуване в посока Лагуа на южния бряг и към планината Бароса. По време на изкачването в планината и най-вече в близост до най-високата част на пътя се виждат и двата бряга на острова. Кратка спирка за фотопауза. Спускане откъм северната част на острова със спирка на панорамна площадка, от която се разкрива красива гледка към Огненото езеро (Лагуа ду Фогу), разположено на най-голяма надморска височина на острова, в кратера на вулкана. Последното му изригване е било в периода на португалската колонизация и е довело до унищожаването на тогавашния главен град на острова. Следващата спирка е при Калдера Вейля – много популярна забележителност на острова, която изненадва с разнообразна и екзотична растителност. Основна атракция са каскадно разположените естествено отопляеми езерца, в които човек може да се потопи и да се наслади на изключителната красота на района. Богатата на минерали вода оцветява скалите и почвата в нюанси на червеникавокафяво, което придава допълнително очарование. Следва спускане към Рибейра Гранде – крайбрежен град, известен със своята барокова архитектура от XVII и XVIII век. Кратка почивка в центъра на града. Отпътуване към панорамната площадка „Санта Ириа“, откъдето може да се види голяма част от северния бряг на острова. Посещение на чаената плантация „Гореана“. Преминаване през богатото на пасища плато Ачада дас Фурнас и достигане до Пико до Феро с прерасна панорама към езерото Фурнас, лежащо върху най-големия и най-стария вулканичен кратер, около което се намира едноименният спа център – един от най-богатите балнеоложки курорти в света, тъй като в долината има 22 различни вида лечебна минерална вода. Свободно време за обяд и разходка в красивия и романтичен парк, където могат да се видят много растителни видове от цял свят. Връщане в Понта Делгада покрай езерото Фурнас, Вила Франка – първата столица на острова, плажовете Агуа д`Алто и Популо.

Нощувка.

Ден 5 - Понта Делгада
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна полудневна екскурзия: „Лагуната на Седемте града“.

Отпътуване към най-западната част на острова, където са разположени планините и двойното езеро Сети Сидадеш, чието име в превод на български означава „седем града“. Маршрутът преминава през югозападния път, по крайбрежната ивица и през зелени пасища. Спирка при Виста до Рей – една от най-живописните панорамни площадки на острова, където може да се види големият вулканичен кратер, в който са разположени Синьото и Зеленото езеро. Връщане в Понта Делгада по планинския път в северозападната част на острова със спирка при Пико до Карвао, откъдето едновременно се виждат северният и южният бряг на острова. По пътя - посещение на плантация за отглеждане на ананаси. Нощувка.

Ден 6 - Понта Делгада
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна целодневна екскурзия в североизточната част на острова.

Отпътуване към Вила Франка – първата столица на Сао Мигел, за посещение на готическата църква „Св. Мигел“ - една от най-старите църкви на Азорите, известна с позлатения дървен олтар. Маршрутът продължава през Фурнас в посока Повоакао, където са акостирали за първи път португалските мореплаватели. Разходка по крайбрежната алея. Отпътуване за Понта до Мадругада - една от най-завладяващите панорамни площадки на острова с невероятна гледка към океана. Екскурзията продължава към селището Нордесте. Свободно време за обяд. По пътя за Понта Делгада се преминава през селища, разположени в подножието на Пико до Вара – най-високата планина на острова.

Нощувка.

Ден 7 - Понта Делгада - Лисабон
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Полет до Лисабон в 09:50 ч. Кацане в Лисабон в 13:05 ч. Панорамна обиколка на Лисабон, включена в цената. Ще посетим: площад „Маркеш де Помбал”, квартала Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите „Росио”, „Фигейра” и „Комерсио”, статуята на мореплавателите, кулата „Белем” и манастира „Жеронимош”, считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел.

Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време.

Нощувка.

Ден 8 - Лисабон –София
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела.

Синтра с многото си замъци, аристократични дворци, очарователни паметници, незабравими пейзажи и красива природа, без съмнение, е една от най-добрите туристически дестинации в Португалия. Крайбрежното градче, разположено на север от Лисабон, се превръща в едно от най-космополитните туристически места още от 19-ти век, когато крал Луис I избира залива за лятната си резиденция. Екскурзията продължава с посещение на Кабо да Рока, най-западната част на континентална Европа, с панорамно преминаване покрай плажа Гуинчо.

Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване за България в 18:05 ч. с полет на авиокомпания Wizz Air. Пристигане на летище София в 23:55 ч., Терминал 2.

За повече информация вижте ТУК.