Новини Турагенции

МТС България си изпълнява проекта за реклама с Община Бургас

   
МТС България си изпълнява проекта за реклама с Община Бургас
Иван Грошев, представител на британския туроператор Jet2Holidays у нас
  Мирослав Иванов

Управителят на туроператора "МТС България" и председател на Асоциацията на инкаминг агенциите Иван Грошев изпрати позиция до TravelNews във връзка с изпълнението на проекта за маркетинг и реклама с Община Бургас. Публикуваме цялото писмо без редакторска намеса:

„Във връзка с медийни публикации от последните дни, търсещи сензация относно Програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини, искаме да заявим, че ние – „МТС България“, активно осъществяваме съвместно с Община Бургас заложения план за пазар Великобритания. Като официален партньор на Jet2Holidays за България ефективно подкрепяме кампанията по записванията за туристически сезон 2024 и 2025 година.

Jet2Holidays е най-големият туроператор във Великобритания. Към момента отбелязваме ръст на резервациите от 70% за лято 2024, като сезонът се удължава с близо две седмици, а за лято 2025 имаме допълнителен ръст от 30%. „МТС България“ финансира със собствени средства над 40% от рекламния бюджет, определен за маркетинговия план по проекта. Това е обективно доказателство, че ние вярваме и инвестираме в южното Черноморие като регион с голям потенциал.

Пазар Великобритания е не само наш приоритет, но и ключов за цялото южно Черноморие, сформиращ 20% от туристическия поток към него. С Община Бургас сме в активна комуникация от началото на проекта и заедно с останалите общини – партньори, сме обединили усилия да утвърдим дестинация южното Черноморие като предпочитана такава на избрания външен пазар“

Мирослав Иванов