Събития

Алибегов: Браншовите организации ще предложим утре министър на туризма

   
Алибегов: Браншовите организации ще предложим утре министър на туризма

Във вторник браншовите организации ще предложим кандидат за министър на туризма, зад когото всички ще застанем. Не е политическо лице, но мислим, че може да изпълни нашата визия за туризма. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "Денят на живо".

Според него задължително трябва да бъде сменен министърът на туризма. "Динкова няма нищо общо със сектора, никой не я познаваше и не се справи добре. Изразихме недоверие към нея, а тя ни се сърдеше и ни пренебрегваше месеци наред. Избирателно тя приема с кого да ходи на изложения в чужбина. На определени черноморски общини се дават пари от бюджета. Тя не е подготвена, браншът има нужда от вътрешен човек, който да е разпознаваем. В прокуратурата е подаден сигнал срещу Зарица Динкова", коментира той. 

Той обясни и как е преминала срещата за сигурността в София. "Поискахме повече патрули в централната туристическа част на града, като наблегнахме на това, че органите на реда не бива да бъдат с тежко оборудване. Полицаите да са с леко снаряжение, но да има присъствие в търговката част на бул. "Витоша", призова Алибегов.

По думите му поведението на мигрантите е притеснително. "Те викат, крещят, бутат се. Когато са групи от 15-20 човека, дори нищо да не правят, изглеждат заплашително. Тези хора не ходят по заведения, а по паркове и градинки, вдигат много шум. Всеки има право да се движи свободно, спазвайки правилата. Не заклеймяваме всички бежанци, те бягат от война. Когато обаче дойдеш в една страна, трябва да спазваш нормите. Живеем в мир и никой политик не бива да създава проблеми на етническа основа", заяви той.

Алибегов уточни, че всичко навсякъде поскъпва, което се отразява както на доставните, така и на продажните цени, но и заплатите в сектора са нараснали три пъти.