Новини Транспорт

Кучета срещу стрес помагат на летището в Истанбул

   
Кучета срещу стрес помагат на летището в Истанбул

Пътниците, стресирани от полети, могат да погалят кучетата, като по този начин имат възможност да се успокоят. Кучета "терапевти" започнаха да работят на летище "Истанбул", предава Анадолската агенция, цитирана от БТА. Пилотният проект, който стартира този месец в Турция на летище "Истанбул", има за цел да осигури спокойно и приятно пътуване на пътниците, които изпитват стрес, свързан с полета, с помощта на техните четириноги приятели. В рамките на пилотния проект на летището започнаха работа пет специално обучени "кучета терапевти".

Кучетата, които са със специални престилки, се движат на летището, придружени от техните дресьори. Пътниците, стресирани от полети, могат да погалят кучетата, като по този начин имат възможност да се успокоят. Четириногите се намират главно в зоната за международни полети. Пътници от цял свят приветстват предприетата инициатива на най-голямото летище в Турция.

На летище "Истанбул" има общо четири специални помещения за домашни любимци, в които се предоставя храна за котки и кучета, има тоалетни за тях, както и дъски за драскане за котки.