Новини Турагенции

Елфи турс предлага пленителна обиколка на Казахстан и Узбекистан

   
Елфи турс предлага пленителна обиколка на Казахстан и Узбекистан

Централна Азия винаги е впечатлявала с изобилието си от културни богатства, екзотични пейзажи и забележителни исторически паметници. Сред най-известните и вълнуващи дестинации в региона се открояват две страни - Казахстан и Узбекистан. За тези, които се стремят към изживяване на неповторима комбинация от приключения, култура и природа, тези две страни са идеални за посещения.

Казахстан привлича 

с необятните си простори, разнообразието от пейзажи и уникалните природни забележителности. Може би най-впечатляващата гледка в страната е Големият каньон Чарин, който се отличава с калейдоскоп от геоложка история, където времето е гравирано в самата тъкан на пейзажа. Езерото Колсай също е пленителна спирка в страната. Представлява трио от алпийски езера, прегърнати от скалистите ръкави на планините Тиен Шан. Това, с което езерото Колсай изпъква, е неговата ефирна огледална повърхност, отразяваща не само извисяващите се върхове, но и усещането за дълбоко спокойствие.

Със своите древни градове като Самарканд и Бухара,

Узбекистан се явява 

като истинска перла на историческото наследство. Това са места, които изглеждат като излезли от приказките и омайват с пищността и красотата си. Те също така са доста различни от традиционните европейски исторически паметници, което ги прави чудесна първа спирка в Азия. Със занаятчийска мозайка, медресета и пазарни площади, Узбекистан предлага неповторим поглед върху древната култура и архитектура на Централна Азия.

Тези и още много пленителни места стават съвсем достъпни за българските туристи, благодарение на “Елфи турс”. Туроператорът е подготвил пленителна екскурзия между двете страни, които да запознаят пътешествениците с най-интересните детайли от историята и културата на Централна Азия.

“Елфи турс” предлага уникално

11-дневно приключение 

в Казахстан и Узбекистан, с няколко сигурни дати на отпътуване. Туристите могат да изберат заминаване от София на 20 април, 18 май или 5 октомври. Цените започват от 4998 лв. на човек и включват самолетен билет София - Алмати - Ташкент - София с включен чекиран багаж 20 кг и летищни такси с Turkish Airways и Air Astana, високоскоростен влак Ташкент - Самарканд, високоскоростен влак Бухара - Ташкент, както и трансфери по програмата с климатизиран автобус. 

Деветте нощувки ще са разпределени по следния начин: три в Алмати, три в Ташкент, две в Самарканд и една в Бухара. Местата за настаняване са 4-звездни хотели, а към всяка нощувка има включена и закуска. Също така има планирани специален обяд с казахска кухня, дегустация на узбекски вина и коняк, както и празнична вечеря преди отпътуване.

Местни екскурзоводи, говорещи английски и руски, ще придружат групата по време на всички обиколки. Също така всички посещения и входни такси по програмата са покрити. Към програмата има включена и медицинска застраховка.

Освен завладяващи природни и исторически забележителности, туристите ще имат възможността да разгледат и някои от най-големите градове на двете държави. 

Алмати,

най-големият град в Казахстан, озарява с красота и култура. Разположен в средата на величествени планини, градът съчетава модерни вълнуващи архитектурни обекти с дълбока история. Той е бил е столица на страната до 1997 г. и до ден днешен е все още нейн бизнес и образователен център. От града се разкрива невероятна гледка към планината Заилийски Алатаул. Буквално преведено, името на града означава „мястото с ябълките“ - вярва се, че плодът произхожда именно от тук. Посещение на парк „Панфилов“, където е и най-известната забележителност на града – катедралата "Зенков". Построена е през 1907 г., без да се използва нито един метален пирон и е най-високата дървена сграда в света. В парка се намира и впечатляващият Паметник на съветската слава, построен в чест на 28 мъже, за които се твърди, че успяват да отблъснат 50 германски танка от предградията на Москва през Втората световна война. В близост до парка е и Музеят на музикалните инструменти, където може да разгледате много традиционни за региона инструменти. На Зеления пазар може да се потопите в културата на местните, докато пазарувате свежи плодове и зеленчуци.

Ташкент 

е столицата и най-големият град в Узбекистан, но е много различен от Алмати. Той излъчва смесица от древна и съвременна култура. В центъра на Ташкент се намира базара „Чорсу”, където пазаруването става вълнуващо изживяване с богат избор на местни продукти и ръчно изработени сувенири. Там местните търговци предлагат всичко - от подаръци и стоки за дома, до ядки и подправки.

Други интересни спирки по програмата на “Елфи турс” в Ташкент са медресето „Кукелдаш”, мавзолеят „Кафал Шаши”, медресето „Барак Хан” и джамията „Хаст Имам”, които представят богатата традиция и изкуство на региона. Столицата е място, където миналото и бъдещето се преплитат в хармония, предлагайки на посетителите незабравимо пътешествие през времето и културите.

Тази преходност прави Казахстан и Узбекистан две държави с необятно разнообразие, което дълбоко вълнува всеки пътешественик. Независимо дали сте любител на приключенията сред природата или сте възхитени от древната история и архитектура, тези две дестинации предлагат неповторимо и вълнуващо пътешествие.

Йоана Шомова